Kroppen är inte längre min

Jag tänker att jag borde bry mig mer än vad jag gör över kommande pacemakeroperation. Men ärligt talat känner jag mig ganska likgiltig och försöker bara tvinga mig själv att känna något. Vad borde jag känna i ett sånt här läge? Vad känner den som redan opererats 16 gånger och som kommer få fortsätta operera sig livet ut? Det finns nog inget facit. Alla reagerar olika beroende på tidigare erfarenheter.
 
Men jag bryr mig att jag slutat bry mig, ungefär så. Det känns som de kan göra vad de vill med min kropp. Den är ändå inte längre min. Det var länge sedan jag slutade känna att den tillhörde mig. Jag har gått igenom, förutom operationerna, så enormt med undersökningar och ingrepp trots att jag bara är 26 år. Det sägs att ingen kan skära och sticka så djupt att jag kommer till skada. Men det känns ändå som de är där och karvar i kanterna. Vad blir kvar?
 
Det är en läskig känsla att opereras. Jag syftar inte på ingreppet i sig. Det kommer gå skitbra! Men det är allt annat. Runtomkring. Inuti. Jag förlorar kontrollen. Jag bestämmer inte längre. Jag ska duscha i deras sprit, jag ska ta ur örhängen, ta bort eventuellt nagellack och smink och byta om till deras vita kläder. Jag ska lägga mig på operationsbordet och låta mig bli uppskuren och ihopsydd. Den här gången ska de så djupt in som att stoppa in elektroder i hjärtat på mig. Det kan få en att känna sig naken på riktigt.
 
Jag kan se allting framför mig när jag beskriver hur jag ska följa nissarnas spelregler och hur jag bit för bit tappar kontrollen över min kropp. Kroppen är inte längre min.
 
• Kategori: KampenTaggar: operation, pacemaker, tankar; • Kommentarer (6)

Kommentarer:

1 Tisa:

JagJag vet inte om det gör någon skillnad, men jag skickar en stor och varm bamsekram! ❤

Svar: Det är fint att få. Om än genom cyberspace. Kram tillbaka 🥰🤗
Camilla Blomberg

2 Elisabeth:

”Cogito, ergo sum”: jag tänker, alltså finns jag. Och du tännker väldigt mycket, alltså finns du i väldigt hög grad också!! Nu får du låna ut din kropp - återigen. Till och med ditt hjärta! Men vi får hjälpa dig att ta tillbaka det. Det ska bli ditt igen!! Det kommer att bli bra.
En riktig "hjärtvaktar"-kram från Elisabeth

Svar: Jag gillar din reflektion Elisabeth. Tack för de orden! Det kändes direkt bättre att tänka så. Om än det börjar kännas ”på riktigt” med operation nu. Hjärtekramar!
Camilla Blomberg

3 Linn:

Du tar tillbaka den varje gång. Gör saker för att du vill o det visar sig att du kan tillslut. Inte allt men mycket mer än du "borde". Du är en källa för inspiration o det är inte pga dina operationer.

Svar: Åh vad jag behövde få höra det där. Det kändes viktigt. Tack Linn! Kram
Camilla Blomberg

4 Andreas:

Vet hur det känns. Jag håller på att det går bra och att efteråt får du tid att hitta igen lite av det och den du är. Ta hand om dig på alla sätt och vis.

Svar: Det är bara ”upp igen” och borsta av sig och köra vidare, typ. Tack för kloka ord och detsamma Andreas!
Camilla Blomberg

5 annika eriksson:

Usch. Det känns verkligen inte roligt när man tappar kontrollen över sin egen kropp. Känner att jag har tappat kontrollen över min just nu. Tänker på dig. Kram från Annika Eriksson i Boden.❤❤❤🧸🧸🧸

Svar: Vad tråkigt att höra Annika. Kan bara säga att jag kan försöka förstå hur det känns för dig. Kramar i massor! ❤️❤️❤️
Camilla Blomberg

6 Amanda CL:

<3 tänker på dig

Svar: Tack Amanda 🤗
Camilla Blomberg

Kommentera här: