Mitt nya segerbevis

Jag är glad som tagit mig själv och min hälsa på allvar. Jag har kommit till sjukhuset själv för att rädda mitt liv. Jag har vågat försvara att jag är viktig när mycket runtomkring talat för motsatsen. Ibland behöver en vara sin egen hjälte, som man brukar säga. Men jag var bara ett litet barn när det börja och jag skulle aldrig behövt vara modig. Jag skulle varit trygg.
 
Jag har haft över 100 stygn på kroppen. Det är inte bara ”lite leder som krånglar” och ”lätt för att svimma” som jag fått höra. Kanske inte av illvilja, utan mer som en önskan om att det faktiskt varit så. Men någonstans behöver en se sanningen och våga möta den, kan jag tycka. För jag behövde någon med mig! Någon utanför sjukhusets kala väggar som var modig nog att följa med in. Istället fick jag tidigt klara mig själv. Jag har vid flera tillfällen varit så sjuk att jag kunnat dö. Jag kämpar både för att leva och överleva. Jag har varit fruktansvärt ensam i det. Men DU vet nog inte ens om det. 
 
Jag har brottats med kommentarer som ”Hen har det värre och får därför hjälp, men så dåligt mår ju inte du”, ”Känner du inte efter för mycket ibland?” eller ”Behöver du verkligen åka in?”. Jag har behövt motivera varje steg jag tagit. Det har varit svårt att hävda sin rätt att få hjälp när jag kände att jag inte förtjänade den. Men vad vet DU om det egentligen? Jag har fallit ihop en halvtimme efter att du berättat om hur du skulle spela orolig över mig, men när det egentligen var en fördel för dig. Det har varit som om jag inte var viktig.
 
Jag har ofta fått höra ”Det är så synd att de förstör dig” när jag opererats. Jag kände mig dum som lät mig bli förstörd vid varje operation jag genomgick. Eller, jag var nog mer rädd. Jag var skräckslagen eftersom det kändes som jag bit för bit blev mer och mer oönskad. Jag tänkte också att jag gjorde något jag inte borde göra, inte fick. Men det var aldrig operationerna som höll på att förstöra mig! Jag höll på förstöras av att ingen (utanför sjukhuset) tog mig och min hälsa på allvar. Allt eftersom jag träffat människor som bryr sig - som är delaktiga i mitt liv – kunde jag se det tydligare. Människor som tycker om mig vill villkorslöst finnas med mig. Det är en fantastisk känsla att kunna känna sig trygg i det.
 
Jag har opererats många gånger på grund av reumatismen för en ökad livskvalité. De hjärtrelaterade operationerna har varit de minsta till storleken på ärren. Men rent medicinskt viktigast av alla ingrepp eftersom det handlat om min överlevnad. Jag kommer tack vare pacemakeroperationen kunna få chansen att leva utan risken att svimma på farliga ställen eller plötsligt få ett hjärtstopp för att hjärtats elektriska signaler felar. Mitt nya ärr är ett segerbevis! Det är inte min förlust om DU inte kan se det.
 
• Kategori: KampenTaggar: Hjärtat, Reumatism, operation, pacemaker, segerbevis, tankar, ärr; • Kommentarer (8)

Kommentarer:

1 Anonym:

Du är värd all beundran för allt du har gått igenom och för att du tvingats gå igenom det ensam.
Jag säger det igen, det var a l d r i g dej det var fel på utan omvärldens bristande förmåga till bl a empati.
Det gläder mig så mycket när du berättar att det finns människor i din omgivning som bryr sig. Det gör vi som skriver här också, men det blir på ett annorlunda sätt, inte riktigt på riktigt.
Du är värd all den uppmuntran, omtänksamhet och kärlek du kan få. ❤️❤️❤️
Stor kram
Eva

Svar: Jag tar till mig av dina ord Eva. Det kändes viktiga för mig. KRAM <3
Camilla Blomberg

2 Andreas:

Så kanon fin du är. Ärr eller inte. Man kan inte annat än beundra att du härdar ut. Jag tar åt mig lite av din kraft så när det är min tur igen att jag kan tänka på dig och få lite mer tåga i vågat. Ta hand om dig om lev livet!💐

Svar: May the force be with you, Andreas. Sköt om dig!
Camilla Blomberg

3 Anna:

Tack för att du delar med dig av detta. Du är fantastisk!

Svar: Kramar i massor. Tack! <3
Camilla Blomberg

4 Elisabeth:

Bra rutet du vackra krigarinna! Det är så fantastiskt att se dig stå och le triumfartat trots all ilska och sorg du beskriver. Jag blir glad ända in i hjärteroten när du skriver om framtidstro och att det finns trygghet i nuet.
Hatten av! Jag bugar.
En stor kram från Elisabeth.

Svar: Jag blir glad och varm inombords att läsa det du skriver. Kramar <3
Camilla Blomberg

5 Anna K.:

Du skriver fantastiskt. Men jag blir alldeles kall när jag läser innebörden. Kan det vara sant att det finns så mycket fördomar och bristande empati? Så oerhört ledsamt.
Ta hand om dig och försök att inte låta okunniga och oempatiska människor förstöra. Kanske är det värst för dem själva.

Svar: Jag önskar att det varit annorlunda. Jättekramar!
Camilla Blomberg

6 Anna K.:

Du skriver fantastiskt. Men jag blir alldeles kall när jag läser innebörden. Kan det vara sant att det finns så mycket fördomar och bristande empati? Så oerhört ledsamt.
Ta hand om dig och försök att inte låta okunniga och oempatiska människor förstöra. Kanske är det värst för dem själva.

7 Annika:

Det känns så sorligt att du fått gå igenom allt ensam. Du är verkligen en hjälte tycker jag. Tänker på dig. Kram.

Svar: Jag hoppas slippa göra fler hjältedåd bara. Kramkram <3
Camilla Blomberg

8 Linn:

Så långt ifrån okej det här. Att du andas är ett under.

Svar: Helt ärligt har jag också tänkt så. Fler än en gång. Kram <3
Camilla Blomberg

Kommentera här: