Dagar med värme

Vissa dagar är fulla av smärta i käkleden. De dagarna går egentligen bara ut på att lindra. I första hand försöker jag göra det genom värme. Då värmer jag min lilla ”värmekudde” och sätter fast den med pannband runt huvudet. På det sättet slipper jag hålla i värmekudden mot käkleden och kan pyssla med studier och annat. Det är effektivt.
 
När värme inte är tillräckligt tar jag Alvedon och morfintabletter. Jag blir lite snurrig och känner mig seg av det. Det kittlas och kryper i kroppen. Jag blir ofta trött och vill sova. Men jag sover oroligt och drömmarna känns mer verkligt i kroppen. Det går att uppleva en verklighetstrogen dröm utan morfin. Men med morfin i kroppen går det inte alltid att avgöra att det varit en dröm. Det är verklighet just där och då. Det blir nästan som hallucinationer och som jag i ”nyktert” tillstånd får kontrollera om det är sant. Jag har ibland skrivit upp saker jag drömt för att senare kunna kolla av om det stämmer. Det handlar inte bara om en drömmande tanke, utan drömmen känns ofta i kroppen också. Hela kroppen reagerar på det och förstärker känslan av att det är på riktigt. Exempelvis om jag drömmer om dansande pirater så känner jag också hur deras små fötterna killas på min mage.
 
Jag har tack och lov haft uthärdliga dagar i helgen och kunnat vila från den värsta smärtan. Men det innebär samtidigt att jag behövt lägga stort fokus på skolarbete och andra viktiga uppgifter. Jag tycker om att sitta uppe och skriva på saker, men ibland skulle jag nog behöva bara vara också. 
 
• Kategori: KampenTaggar: Reumatism, Smärta, drömmar, käkled, morfin, trötthet, värme; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Du har en liten fröken Camilla som sitter på ena axeln på dig. Hon talar hela tiden om för dig att du MÅSTE, MÅSTE vara DUKTIG hela tiden. Jag har lust att ta henne i örat och säga åt henne att låta dig vara. Men å andra sidan är det ju hon som räddat livet på dig. För hade du inte varit så fantastiskt duktig så hade du gått under för länge sen. Så jag stoppar munnen på henne full med lussebullar istället. Så kan hon inte prata med dig på ett tag. Ta vara på pausen och var bara lat och busig nu...
Kram från Elisabeth

Svar: Hahah vilket bild jag såg framför mig nu. Tack för ett gott skratt Elisabeth! 😂 Vad du är rolig och go med mig. ❤️ Massa pepparkakor för att bli snäll och lussebullar i massor ska jag mata på med. Kram!!
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Vad mysigt det ser ut där du ligger på filten framför brasan. Vad skönt att du har haft outhärdliga dagar i helgen. Kram från Annika Eriksson i Boden.

Svar: Jag hade det ganska bra där också. Jag är lite märklig så som gärna ligger på golvet fast jag har både soffa och fåtölj. hihi. Kramar!
Camilla Blomberg

Kommentera här: