Släpar mig fram

(null)
Jag hade samtal med ortopeden tidigare idag. Jag behövde bolla lite tankar om lägesrapporten med knät. Jag har magnetröntgen inom två veckor (det drog ut på tiden pga hjärtmonitorn). Därefter ska jag träffa ortopeden för bedömning om operation eller annan åtgärd. Men den stora frågan jag fick var om jag klarar av att hålla ut minst 2 veckor för bara själva kontrollen?? För knät är inte bra NU!

Jag var ärlig och sa, och jag citerar: "jag har lust att hugga en kulspetspenna i knät för att tömma det på vätska". Med den talande beskrivningen tyckte nissarna att jag skulle göra ett besök på akuten, till ortopedjouren. Det är inte heller bra gå runt med ett så kraftigt svullet knä så länge. Det irriterar knät bara mer. 

Jag har inte kunnat gå normalt på flera veckor. Men nu fungerar inte musklerna som de ska på grund av svullnaden och då går det inte lyfta benet. Jag kan inte böja det och jag kan inte sträcka ut det helt. Jag släpar mig fram på kryckor nu. 

Efter stöttning och kramar av en på jobbet så tog jag mod till mig att åka in till akuten. Jag fick skjuts av en vänlig medmänniska och det kändes fint. För hur bra det än är att få hjälp, så kan det också vara lite läskigt. 


• Kategori: KampenTaggar: akuten, inflammation, knä, ortopedjouren, reumatism; • Kommentarer (7)

Kommentarer:

1 Tisa:

Men finaste du :( megastor kram! <3

Svar: Bamsekram ❤️❤️❤️
Camilla Blomberg

2 Emma:

Hej!

Jag har en blogg där jag skriver om min son, som både har hjärtfel och autism. Skriver om allt som handlar om detta och självklart lite vardag också. Försöker lära ut och normalisera funktionsvariationer 😊 om du gillar att läsa om sånt, så är denna bloggen något för dig!

Ber om ursäkt om du inte gillar såna kommentarer! ⭐️

Svar: Hej Emma! Det kan ju vara andra som kikar in här som blir nyfiken på det du skriver om. 🙃
Camilla Blomberg

3 Elisabeth:

MEN är nu motståndsrörelsen igång igen!! Inte bra, inte bra!! Nu har du ju en outtröttlig armé som står beredd med imaginära styrkekramar och vässade vapen. För det här slaget ska ju också vinnas, eller hur!
Kram (extra varm idag) från Elisabeth.

Svar: Det är fint att läsa om din krigarmentalitet och samtidigt se hur omtanken lyser igenom det du skriver. Massa kramar ❤️
Camilla Blomberg

4 Ullie:

har stort problem med min aknä som är utslitna men de gör ingen op för ja är för ung .
fick göra en Osteotomi har hjälpt något litet kanske
stor krya på hemskt med knäna

Svar: Det låter jobbigt för dig! Det är tråkigt när de vill avvakta för att en är för ung. För jag tänker att just för att en är ung som en borde få tidig hjälp som har hela livet framför sig. Kram och hoppas det blir bättre för dig. 🌸🌸🌸
Camilla Blomberg

5 Annika:

Styrkekramar från Annika i Boden.

Svar: Massa kramar igen! :)
Camilla Blomberg

6 Annika:

Försökte skriva kommentar till ditt senaste inlägg om den obehagliga och smärtsamma behandlingen men det gick inte. Vad tapper du var och vad skönt att du fick stöd samt att någon skjutsade hem dig. Styrkekramar från Annika Eriksson i Boden.

Svar: Bra att du sa till, Annika. Jag missade att inlägget var avstängt för kommentarer. Nu ska det vara ordnat. Men det gick ju bra skriva här också. :) Kramar!
Camilla Blomberg

7 Elisabeth:

Oj, så mycket smärta du har tvingats genomlida!! Det gör ju ont bara att läsa om det. Hoppas nu att du nu kan släppa själva smärtupplevelsen och i stället minnas all värme och omtänksamhet du fick och får. Allt detta betyder att du är värdefull!
Kram från Elisabeth

Svar: Jag försöker bära med mig de fina stunderna. Det är det viktigaste att minnas. <3 Kramar!
Camilla Blomberg

Kommentera här: