Det är tillbaka - jag skojar inte

Jag skojar inte. Det händer igen.
 
Igår tömde läkaren knät på 105 ml vätska tills att det inte fanns en droppe kvar. Idag är knät jättesvullet igen.
 
Inom 24 h svullnade knät upp. Jag tog inte av bandaget en enda sekund sedan jag fick det igår. Under dagen idag har jag känt hur det spänt under bandaget. Till slut delade bandaget på sig för att ge plats åt vätskan. Nu har jag tagit av bandaget för att minska smärtan av att det tryckte. Det höll ändå inte emot svullnaden.
 
Jag vet att jag behöver åka in till akuten och tömma knät igen. Det var vad jag och alla läkare kom överens om igår. Men läkarna fick fundera både en och två gånger igår innan de gjorde knäledspunktionen med tanke på risken för infektion. Den ökar som sagt markant av att gå in så här tätt inpå. Men vad är alternativet egenlitgen? Knät blir ju sprängfyllt. 
 
Jag hoppades (på skoj, men med ett allvar bakom) att ingångshålet inte skulle läkt ihop så jag skulle kunnat pressa ut vätskan hemma själv för att lätta på trycket. Men om det kan komma ut vätska, då kan det såklart komma in annat också… Det är väl för mitt eget bästa att det läkt ihop. 
 
Jag är trött. Det gör ont.
 
• Kategori: KampenTaggar: Knä, Reumatism, akuten, inflammation, knäledspunktion, ledvätska, svullen; • Kommentarer (4)

Kommentarer:

1 Anonym:

Men åh, så jobbigt. Jag kan förstå att du tvekar att åka in igen. Dels vet jag av egen erfarenhet att man måste samla motivation och kraft och dels infektionsrisken. Så svåra beslut att ta. Jag tänker på dig.
Många styrkekramar
EvaSvar: Det kändes extra motigt nu. Hade äntligen blivit av med värsta rädslan för att själva ingreppet skulle göra jag-kommer-svimma-ont som i början. Senaste två gångerna har ju gått jättebra. Men nu läggs en stor del av ansvaret över på mig med att fatta beslut om när det ska tömmas och väga riskerna mot varandra. Svårt. Kramar i massor!
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Men åh, så jobbigt. Jag kan förstå att du tvekar att åka in igen. Dels vet jag av egen erfarenhet att man måste samla motivation och kraft och dels infektionsrisken. Så svåra beslut att ta. Jag tänker på dig.
Många styrkekramar
Eva


3 Elisabeth:

Men snälla rara nån! Det här är ju helt sanslöst. Jag förstår verkligen om orken tryter för dig. Något positivt lyser ändå igenom allt det hemska - du verkar bli tagen på allvar och blir fint bemött. Och DET är något som verkar betyda mer än den bästa medicinen för dig. Nu får du luta dig mot Gosegrisen, han verkar ju så cool i alla lägen.
Idag får det bli en stor mammakram! Elisabeth

Svar: Du har förstått helt rätt Elisabeth. Det fina bemötandet kan utplåna mycket av det onda. ❤️ Jag och Gosegrisen får ta oss en tur till akuten igen. Vill helst försöka härda ut och låta förra hålet efter ingreppet läka ut först. Tack för mammakramen. Den värmer lite extra. ❤️ Kram
Camilla Blomberg

4 Andreas :

Kan dom inte sätta tömningskateter ventil som lättar på trycket in i en påse när det blir för mycket så du inte behöver springa var och varannan dag dit? Vet att det låter 🤷‍♀️

Svar: Hade nästan önskat det. Fast får ju ändå bära med mig vätskan då 😂 Blir kortisoninjektion också nästa gång så då kanske det håller lite längre än 24 h. ✊
Camilla Blomberg

Kommentera här: