Ligga-blickstilla-utmaningen

Äntligen är den långtråkiga ligga-blickstilla-i-röret-utmaningen över! Det gick faktiskt snabbt igår. Jag kom en halvtimme tidigare med en bok i handen. Men jag hann inte ens öppna boken innan jag blev inkallad. Jag fick byta om till en blå dress med tillhörande blå mössa och stoppa in gula hörselproppar och till sist ett par hörselkåpor med musik.
 
Nissen verkade först lite osäker på hur de skulle genomföra magnetröntgen av knät eftersom jag har en inopererad hjärtmonitor. Tydligen brukar en pacemakersjuksköterska alltid närvara om man har apparater i kroppen. Men det skulle gå bra köra utan. Jag skulle bara larma om det kändes konstigt. För en sekund blev jag rädd och såg framför mig hur hjärtmonitorn skulle slitas ur kroppen av det starka magnetfältet. Men så dramatiskt är det inte fick jag veta. Det värsta som kan hända är att dagsinformationen på ”stickan” raderas. Men sen fungerar den som den ska igen.
 
Uppdraget tog ungefär 20 minuter. Jag var klar strax före det egentligen skulle varit min tur. Nu får jag bara vänta på att träffa min ortoped för svar på vad röntgen evenutellt visar vad som kan vara fel på högra knät.
 
• Kategori: KampenTaggar: Gävle, Knä, Magnetröntgen, Röntgen, hjärtmonitor, inflammation, uppdrag; • Kommentarer (3)

Kommentarer:

1 Anonym:

Skönt att du tyckte att det gick relativt lätt och att det är över. Hoppas att ditt knä håller sig lugnt ett tag nu.
Kramar
Eva

Svar: Magnetröntgen är bara tråkigt. Det var förstås lite obehagligt spänna fast benet i rätt vinkel när det var nytappat på vätska. Men det var övergående. Jag önskar att det höll i sig. Men innan helgen var slut hade knät svullnat upp igen. KRAM
Camilla Blomberg

2 Elisabeth:

Ja då är dags att hålla alla tummar vi har nu så att du får ett bra svar. Skönt att undersökningen var smärtfri i alla fall.
Kram från Elisabeth

Svar: Jag hoppas nästan det visar något fel. För då kanske det går att åtgärda. Knät kan inte fortsätta svälla upp så här utan anledning... Kramar! <3
Camilla Blomberg

3 Elisabeth:

Ja då är dags att hålla alla tummar vi har nu så att du får ett bra svar. Skönt att undersökningen var smärtfri i alla fall.
Kram från Elisabeth

Kommentera här: