Ingenting finns sen

Jag mår inte så bra.
 
Tre år har passerat. Det känns surrealistiskt. Jag sa att min kalender skulle ta slut i maj för tre år sedan. När sista träffen var över skulle det inte finnas något som höll mig vid liv. På något sätt har jag ändå överlevt. Ensam. Men jag klara mig inte.
 
Jag har behövt konstgjord andning, nya trygga personer, fler gånger än vad jag kan räkna. Det är min huvudsakliga livsuppehållande åtgärd. Hela livet kretsar kring nästa inhalation.
 
Jag får höra att jag vet bättre än så här. Jag borde veta bättre än att bli ett offer. Jag har ju egna resurser och en förmåga att ta mig fram. Jag uppmanas tänka på det. Som om känslor är rationella och att det bara går att stänga av vad en känner. Enligt det tankesättet får jag väl inte känna alls. Jag förväntas kanske kunna leva utan luft. Men människor behöver faktiskt syre för att leva. Annars dör man. Jag kämpar med hela mig för mitt liv. 
 
Jag har inte grundtryggheten av ett hållbart och långvarigt stöd som kan ge kontinuerligt syreintag. Då blir det korta och lilla helt avgörande. Det blir mer viktigt. Oavsett om jag vet att jag inte borde hänga upp livet på det. Det är skört att leva med syrgas och behöva fylla på med tuber då och då, om vi ska fortsätta med metaforerna. Men det här är det enda jag har. Jag har inte lyxen att på något sätt kunna välja att lungorna ska fungera av sig själv. Jag vet ju inte hur eftersom ingen haft tålamodet tillräckligt länge för att lära mig.
 
Varje gång det tar slut och jag får höra ”jag kommer tillbaka” så kan jag inte längre andas. Jag kan inte försäkra min panikindränkta hjärna att de kommer tillbaka nästa gång. För en dag kommer de inte tillbaka hur mycket jag än behöver syre. Det är så det fungerar. Jag vet att jag bara har fått låna att låtsas de var mer än vad de egentligen var för en stund. Jag vet att jag är ingenting! Men jag känner mig som deras dotter. Jag behöver det för att kunna andas och överleva. Men ingen vill ha mig. 
 
När du läser det här ligger jag säkert kvar i fosterställning på sängen, skakar efter gråtens efterskälvingar och försöker andas. Men jag kan inte. Jag har inte något syre kvar. Ingenting finns sen. 
 
• Kategori: KampenTaggar: Ensamhetskänslor, andas, gosegrisen, känslor, tankar, trygghet; • Kommentarer (4)

Kommentarer:

1 Linn:

Hallåååååå. Jag kan andas lite, lite åt dig. Gråt du. Ut med det så fixar jag syret så länge. Det är förjävlig. Det gör jätteont men det måste ut. Bra att du skriver. Andas, andas, andas.
Kram

Svar: Det är vackert skrivet Linn. Kramar
Camilla Blomberg

2 Andreas:

Det finns alltid dom som vill "andas åt dig" eller "andas med dig." Man kan finnas för dig i ande mening också och styrka kan man skicka i tanke och hjärta. Ge inte upp och låt tårarna rensa hjärtat och själen. En fin människa som du är det långt emellan, som det känns, i dagens läge. 💐

Svar: Det var många fina ord. Snällt av dig!
Camilla Blomberg

3 annika eriksson:

Vad tråkigt att höra att du mår så dåligt. Styrke kramar från Annika Eriksson i Boden.

Svar: Det tuffa blir lite mindre tufft om en inte är ensam. Kram!!
Camilla Blomberg

4 Roger:

Det är så viktigt att tillåta sig själv att tidvis må dåligt, så att man kan göra mera plats för styrka och låta andra att fylla på med styrka.
Du ger mycket styrka med din blogg


Svar: Jag kan hålla med dig Roger om att det kan ge plats för krafter. Att skriva för mig kan vara ett sätt göra plats för det. Kul att du verkar tycka att det jag skriver kan ge något. 😊
Camilla Blomberg

Kommentera här: