Mår illa av smärta

Det var nästan en vecka sedan jag skrev sist. Jag mår inte så bra. Visst, jag har några användbara timmar om dagarna där jag i huvudsak haft praktik och skolarbete. Jag känner mig till och med helt okej. Men det har varit många timmar av smärta i käkarna också. Ibland har jag inte klarat mer än stanna hemma med oboy som flytande föda och ha Harry Potter-maraton. Det har tack och lov inte varit lika illa som första smärtgenombrottet som vara dygnet runt i ett par dagar. Men även den lågintensiva smärtan är tröttsam. Den är konstant. Hela tiden. Och sen då och då blir det värre. En natt sov jag ingenting alls. Även om det inte gör lika akut ont som första smärtgenombrottet, så är det minst lika frustrerande att grundsmärtan blivit värre och att smärttopparna kommer.
 
Jag har haft telefonkontakt med käkkirurgen under veckan. Jag har fått fylla på med morfin när topparna kommer. Men jag ogillar att sova med morfin i kroppen. Det klias överallt och jag drömmer mycket. Kirurgen sa att jouren finns på plats i helgen om det blir överjävligt. Men vad ska de på riktigt kunna hitta på? "Vi får komma på något i så fall" fick jag till svar. Det känns bra att de fortsätter försöka. Men jag känner mig för erfaren för att gå på det snacket. Ska de trolla eller vadå? 
 
Just nu vet jag inte om det är morfinet som håller på att gå ur kroppen, eller om det var att jag tugga i mig middagen eller om jag ”bara ändå” fick extra ont. Kanske alltihop. Men det är på en nivå som gör att jag mår illa.
 
• Kategori: KampenTaggar: Film, Käkkirurg, Reumatism, Smärta, harry potter, illamående, käkled, morfin; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Så fruktansvärt jobbigt för dig! Lider verkligen och tänker på dig. Men så tänker jag så här; Harry Potter kan ju inte trolla på riktigt, men vi låter oss slungas in filmen och tron att det är verkligt. Kan det vara så att man kan låtsas tro att en käkdoktor också gått på Hogwarts, vem vet, och lärt sig trolla lite i alla fall. Han antyder ju att han kan det liksom. Om det blir för jobbigt för dig alltså....
Min varmaste kram från Elisabeth

Svar: Jag tycker om tanken du har i alla fall, Elisabeth 😅⚡️ Jag ska träffa käkläkaren imorgon och då får vi se om den besitter lite mer magi sedan sist jag var dit. Magiska kramar!
Camilla Blomberg

Kommentera här: