Kandidatexamen nummer två

Här i veckan fick jag veta att jag klarat min andra Filosofie kandidatexamen! Nu har jag en examen med huvudområde i socialt arbete. Min tidigare examen är inom utredningskriminologi. Det är två snarlika områden så jag tillgodoräkna mig mina tidigare kunskaper och körde på med en till utbildning för det som saknades.
 
Jag är dock inte klar med studierna här. Jag har ett halvår med start i höst för att ta Socionomexamen också. Men firad blev jag nu! Av två helt fantastiskt vänliga personer. Det var såklart gula blommor eftersom det är så nära maskrosor det går att komma just nu. Och med en liten gåva som går att behålla när blommorna tyvärr vissnar och dör. 
 
Nu under vårterminen har jag bland annat en projektanställning och skriver en programhandbok utifrån en förfrågan. Det är flexibelt, känns kreativt och jag trivs bra med det!
 
• Kategori: Kampen, Studier; • Taggar: Högskolan i Gävle, Skriva, kriminologi, socialt arbete, socionomstudent, utredning; • Kommentarer (4)

Kommentarer:

1 Anonym:

Stort grattis till dig. Fantastiskt att du orkar hålla igång så, trots att din sjukdom stjäl så mycket av din tid.
Hoppas att du har kunnat fira din examen riktigt ordentligt.
Kram
Eva

Svar: Jag törs nästan inte räkna alla operationer och andra motgångar jag haft. Men nu är examen min! Jag tänker också att studierna har varit något som fungerat bra trots allt annat omkring. Jag har ex. aldrig missat en tenta. Jag har aldrig blivit underkänd och behövt göra omtenta. Jag skriver ibland en tenta på 2 dagar istället för 2 veckor ”om och ifall att” jag är/blir sjuk. Jag kommer samtidigt på varje återbesök på sjukhuset och skyller aldrig på tentavecka för att inte dyka upp. Möjligtvis att jag önskar skjuta på en operation några dagar, om det går. Men man studerar sällan heltid fast det är 100 % heller. Snarare 50 % kanske. Men det blir mycket reflekterande utöver det förstås och så ska det vara som en del av utbildningen. Men ändå.
Jag är snarare rädd för att inte fortsätta studierna. Det har varit mycket svårare att jobba och få ihop allt.
Tack för grattishälsningar och stora kramar! ❤️
Camilla Blomberg

2 Elisabeth:

Mina allra allra hjärtligaste gratulationer! Vilken tjej du är, Camilla! Jag hoppas nu att du får ett kraftpåslag att hämta energi ifrån nu av det här. Och inte behöver du sluta studera heller. Du kan fortsätta att forska i ämnet. På heltid, halvtid eller deltid. Och forskning behövs verkligen på det här området. Skickar en stor imaginär blombukett till dig!
Stor kram från Elisabeth

Svar: Fantastiskt stort TACK! 🌼🌼🌼 Jag funderar mycket på vad jag ska göra efter nästa examen. Vi får se. Jag får prova mig fram. 😊 Kram ❤️
Camilla Blomberg

3 Annika:

Men Stort Grattis, det var verkligen roligt att läsa. Minns när jag studerade till undersköterska. Läste in 2 år på 1 år. Det var tufft men så roligt det var. Kram från Annika Eriksson i Boden.

Svar: Stort TACK Annika! Jag har också undersköterskeexamen, från gymnasiet. Jag gick ut med toppbetyg och flera stipendium. Superkul och intressant utbildning! Ibland saknar jag att läsa medicin, men samtidigt är jag urless på sjukhus. Bra kämpat dubbelt upp för dig som klara det! 💪😊
Camilla Blomberg

4 Hanna Karlsson:

Grym du är! Stort grattis till din examen.

Svar: Vad glad jag blir för dina ord, Hanna. Tack så jättemycket!
Camilla Blomberg

Kommentera här: