I solens strålar

(null)
Till alla ärade och ärrade. Jag har haft över 100 stygn på kroppen efter olika operationer. Jag har också flera bristningar i huden efter kraftigt uppsvällda knän. Jag behöver skydda den sköra huden för att slippa irritation och kliande. Är det fler än jag?
 
Första året tejpade (special från apoteket) jag de sköraste ärren. Det skyddade bra. Men i värmen svettades de bort. De gick inte heller att bada med och var krångligt att spara tills jag simmat klart och tagit mig upp på land och torkat igen. Då började jag med solskydd i lypsylform. Det var inget fel på det. Smidigt att måla över ärren (inte bara något enstaka som med tejpen) och det skydda bra med hög solskyddsfaktor. Men det efterlämnade ett slajmigt spår som aldrig torka (vilket jag såklart förstår är syftet med smörj för läpparna). På stranden fastnade all sand och kunde skava när jag tog på mig kläderna igen.
 
Nu använder jag solkräm i fast form (sun stick) och det är bäst hittills. Det är enkelt att ha med sig vid badutflykter, smidigt att ”fylla på” under dagen och blir inte kladdigt om jag låter det torka en stund innan. Nackdelen är att de ofta är större i modellen och svårare att måla på bara ärrlinjerna.
 
Jag tänker att vilka märken och modeller som är bättre än andra kommer av erfarenhet. Har ni några tips och trix att dela med er av?
 
• Kategori: KampenTaggar: Sol, solkräm, sommarlov, ärr; • Kommentarer (0)

Kommentera här: