Inte självklart för mig

(null)
För över en månad sedan hade jag bestämt mig. Jag hade beslutat om att leva under sommaren, fram till den största operation. Men sen? Jag känner att jag förväntas gå in i den här operation, men jag kommer komma ut ur den ensam. Jag vill bara ha en anledning att må bra, bli bra. Det var dessa tankar som fick mig att gå, gå, gå sent en kväll och leta efter ljuset. 
 
Vidden att inte veta är gränslös. Jag kan inte hålla gisslan för att inte panika. Men jag vill – nej kräver – att få garantier på att något/någon väntar på mig. Jag är besviken på mig själv att jag har villkorat igen. Jag vet bättre än att göra så. Jag vill rättfärdiga mitt beteende och säga att det är en exceptionell situation. Tre operationer väntar mig inom kort. Jag har redan genomgått runt 20. Det är jättejättemycket. Pyttelite om vi räknar godisbitar. Hur kan jag ens göra den jämförelsen? Försöker få perspektiv antar jag. Jag skriver ner mina tankar precis som de kommer, utan att gå tillbaka och ändra. Den förklaring jag hittar är att det som varit självklart för andra, har inte varit det för mig. Jag försöker hitta alternativa sätt för att få det som egentlingen är naturligt för oss alla. 
 
Ingen vill gå in för operation ensam. Kall, rakad, naken och någon som skär upp en. Det handlar inte främst om skalpeller, blod och rädsla för att dö. Det handlar lite om vad det är för operation, mer om vad som händer sen. Min hjärna är övertygad om att jag kommer bli ensam. För att slippa den fysiska och psykiska smärtan att bli övergiven kan jag "gå med på" att leva fram till operation. Men inte mer. Låter jag ensam och övergiven redan nu? Kanske. Men ni ska förstå att jag egentligen kämpar hårt för min överlevnad. 
 
Varför ensam? undrar nog flera. Jag kanske är otydlig. Jag kommer bli övergiven. På ett eller annat sätt. Jag vet det. Jag utgår ifrån att ni vet skillnaden mellan själv och ensam. Men det är också skillnad på ensam och övergiven. Övergiven handlar om när någon en litar på inte längre är närvarande, inte Är. Det ligger sorg och ensamhet i det. Jag orkar inte gå igenom det igen. Fel, jag orkar. Men jag vill inte. Min erfarenhet är att det inte går att gå igenom en sådan här sak utan att förlora något, förlora någon. 
 
Även om någon jag litar på stannar kvar, kommer det ge tillräckligt med vatten till mitt uttorkade väsen? Ibland föreställer jag mig att det är som att försöka fylla grand canyon med en vattenpistol. Men jag saknar botten.
 
• Kategori: KampenTaggar: Ensamhetskänslor, operation, rädsla, övergiven; • Kommentarer (5)

Kommentarer:

1 Anonym:

Hoppas verkligen att någon finns där flr dig och lyssnar. Sänder styrkekramar i massor. Hälsningar från Annika Eriksson i Boden.

Svar: Just nu i livet har jag det. Men jag är livrädd att det inte ska gälla sen. Efteråt. Varm kram!
Camilla Blomberg

2 Linn:

Det låter som en fruktansvärd känsla. Rädslan för att bli övergiven. Att bli övergiven. Det är fruktansvärt. Det är aldrig ditt fel dock. Den skulden och skammen var aldrig din att bära. Du får chans på chans att läka det här inom dig och det är väl därför det gör ont. Såren är uppe vid ytan. 💞

Svar: Jag försöker jobba på det. På olika sätt. Jag gör framsteg får jag höra. Inte helt lätt upptäcka själv. Men de finns där. Kramar!
Camilla Blomberg

3 Emma:

Bara en tanke... Du skulle inte kunna boka in något till efter operationen? Något du tycker om att göra eller någon du tycker om att träffa. Tänker att det kanske gör det lite lättare att se framåt, efter operationen? Det behöver inte vara en stor grej, men något som gör att livet fortsätter. Kram till dig!

Svar: Hej Emma, det är en klok tanke som jag funderat mycket på. Mycket därför jag ex. gör operationerna nu så jag har skolan att komma tillbaka till. Försöker skapa andra sammanhang också. Jag är bara otroligt rädd att det blir en träff och sen är det tomt igen. Att det inte är värt det och så har jag blivit lurad att göra det. Men absolut, jag får försöka fylla på med massa massa massa fina saker efteråt. Stor kram!
Camilla Blomberg

4 Andreas:

Hej fina du. Du ska inte låta ängslan hålla dig gisslan. Lätt att säga jag vet, men om det är något jag har lärt mig det senaste halvåret så är det just det. Det finns så mycket annat att se framemot. Träffar och skolan och livets positiva sidor. Här får du en 💐 och en Ge sommaren vad den tål med liv och lust så tas det andra sen. Kram från mygghålan. 😛😉

Svar: Hej Andreas! Vad fint du delar med dig av dina tankar. Jag tänker att det är en sak att förstå något, en annan att ha insikt om det. Då krävs erfarenhet för att veta det är så. Men det kanske kommer. Tills dess får jag försöka leva livet nu och hoppas det ger ordentlig mersmak.
Kram på dig!
Camilla Blomberg

5 Elisabeth:

Du skriver och beskriver så bra att man känner att man kliver rakt in i din hjärna. Men jag tänker så här; Glöm inte bort att du har dig själv!! Du är ett "bränt" barn, men du är också en stark och klok vuxen kvinna. Kan du låta din starka vuxna ta det lilla barnen i hand om bara för en liten stund? Som vuxen växer man enormt när man blir förälder och får ett ansvar. Kanske du också kan växa om du får ta hand om ditt lilla rädda barn.
Oj nu snurrar mina tankar känner jag. Men jag vill dig så väl så jag hoppas du har överseende om det blir lite väl flummigt.
Kram från Elisabeth

Svar: Jag fattar!! Och som jag försöker jobba på det. Jag tror att vi behöver erfara den där ömheten och kärleksfulla vänligheten för att kunna ge sig själv det. För att veta vad det är. För att veta hur man gör. För att veta hur det ska kännas. Jag tror inte förmågan byggs i isolation. Men jag är på god väg får jag höra. Försöker lita på det. Jättekram!
Camilla Blomberg

Kommentera här: