Simma med pacemaker

(null)
Har ni badat? Det har jag! Jag cykla ner till sjön tidigt en morgon. Jag var i vattnet närmare en timme innan jag frös. Jag ville test-simma och röra armarna, nu när jag lever med pacemaker. Min pacemaker har nämligen den senaste tiden "hakat i" nyckelbenet när jag ibland lyft armarna. Det gjorde mig rädd för att jag inte skulle kunna simma om pacen plötsligt "fastnar". Det gör ju ont och är obehagligt. Jag ville därför öva länge i vattnet för att bli mer trygg. Våga lita på kroppen och tekniken. Hitta lägen jag är mer säker, men också försöka hitta de lägen jag kan framkalla låsningar för att veta vad jag behöver undvika. Jag har tränat hemma, men det är viktigt med träning i skarpt läge också. 

Det ska kanske inte vara så här. Men nu är det så. Jag har alltid upplevt pacemakern som stor, men tänkt att jag kommer "växa i den". Men det kan också vara att den är för rörlig/sitter för löst. Pacemakern är fastsydd, men en fundering jag själv har är om min försvagade bindväv gör att den "glider runt" mer än normalt. Jag ska få träffa en av snittfältarna för bedömning. Det blir bra. 

• Kategori: KampenTaggar: bindvävsdefekt, eds, ehlers-danlos syndrom, pacemaker, reumatism, simma; • Kommentarer (3)

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Bästa Camilla,
När jag läser det här känner jag hur du verkligen bryr dig om dig, hur du månar om dig och vill ditt eget bästa. Det känns så ömt och fint.
Kram från Elisabeth

Svar: Bästa Elisabeth, det gör mig glad att du tänker så. Det gör mig själv medveten om att jag visar mig själv den självomsorg jag behöver. Jag såg det inte på det sättet innan. Jag har bara tänkt att jag vill testa gränserna eftersom jag ska leva med just den här pacen i ca 10 år innan byte och det är en lång tid om det strular. Jättekram ❤️
Camilla Blomberg

2 Linn:

Jag har också badat! 2 ggr. Förra året var jag för sjuk hela säsongen. Stannar upp o tänker att tiden går och allt ändras.

Jag hoppas du fick koll på allt kring din apparat. En timma i vattnet var inte dåligt. Kram!

Svar: Vad härligt att du kan ta igen det den här sommaren. Det blev inte mycket för mig förra året heller. Nu när jag cykla ner och bada så blev det två dopp. 🙃 Och mer ska det ska bli!
Camilla Blomberg

3 Anonym:

Jag har inte badat i sommar fast det säkert är varmt i vattnet. Hoppas att det kommer att kännas bättre med pacemakern. Kram från Annika i Boden.

Svar: Det är bara början av sommaren. Än finns det möjlighet. Kramar!!
Camilla Blomberg

Kommentera här: