Hur mycket mer smärta kan jag ta?

Jag vet inte hur mycket mer smärta jag orkar. Min kropp låg och skakade i en timme när jag försökte sova. Jag ville skapa en distraktion från smärtan i käklederna. Det hjälpte pyttelite.
 
Jag fick en akuttid till min käkläkare. Det var flera timmar senare än vad jag egentligen kände att jag stod ut med. Jag hade redan lidit hela kvällen, natten och morgonen. Men så fort det blev min tur fick jag en kortisonspruta. Jag fick beröm för att jag var lugn och blunda. Jag sa inget när nålen stacks in i leden. Inte efteråt heller. 
 
”Säg nånting så vi vet att du är okej”.
Jag tittade upp. ”Det gör ont. Det är som det ska vara”. Sen blunda jag igen.
En tröstande, men tung hand lades på min axel.
Jag vet att de vill hjälpa mig. Men det går inte nu.

Sprutorna med kortison och/eller bedövning lindrar från några timmar och upp till några dagar. Det är inte optimalt att jag ska behöva göra om det här så ofta. En operation (spolning) skulle kunna lindra i några månader i väntan på protesoperation (delarna tar 3 månader att tillverka). Det vore för mitt bästa. Men det finns ingen som opererar eftersom coronapatienterna får alla resurser. Rädda liv går före min livskvalité. Jag förstår. Men för mig är det här fruktansvärt plågsamt!

Hur mycket mer smärta kan jag ta? Det blir värre för varje gång. 

• Kategori: Kampen, Käkledsproteser; • Taggar: EDS, Käkkirurg, Reumatism, Smärta, bedövning, covid-19, inflammation, kortisonspruta, käkled; • Kommentarer (7)

Kommentarer:

1 Sara:

Fy tusan vad stark du är Camilla! Du går igenom saker som på flera plan är helt bisarra och som ingen ska behöva uppleva. Nu har jag läst ikapp några inlägg här och jag vill bara säga att jag också finns i din armé. Före, under och efter. Jag har aldrig träffat dig, men jag har följt dig länge. Jag bor i Torsåker så det är inte alls långt ifrån dig, och jag lovar att jag kan ställa upp med både varm dryck och filt. Och så kan jag lyssna. När som helst faktiskt. Håller alla tummar för att du får den hjälp du behöver. Varma kramar! ❤

Svar: Hej Sara, vad fint av dig att du tagit dig tid att läsa flera av mina senaste inlägg. Det vore jättekul att träffas och lära känna varandra på riktigt. Du låter som en fin vän. Stor kram! <3
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Hoppas innerligt att du får hjälp snart. Kraaam från Annika Eriksson i Boden.❤❤❤❤

Svar: Största kramen <3
Camilla Blomberg

3 Linn:

Det är så tråkigt att du ska ha så ont. Skickar all värme jag kan❤️

Svar: Varma kramar tillbaka <3
Camilla Blomberg

4 Emelie:

Jag blir alltid tårögd av dina inlägg, lider så otroligt med dig ❤️❤️

Svar: Fina Emelie. Kramar om <3
Camilla Blomberg

5 Elisabeth:

Jag är så djupt imponerad från djupet av mitt hjärta av dig att du, trots det du går igenom nu, står upp för din rätt att må bra. Och din rätt att få vara utan denna smärta. När den känslan får vara större än rädslan för smärtan tror jag du kan hämta kraft från det. Det bultar ett stort varmt krigarhjärta inuti ditt bröst. Det kommer att hjälpa dig att härda ut. Lita på mig, jag vet.
Som en kycklingmamma lägger jag dig nu under vingen/Elisabeth

Svar: Jag försöker ta till mig av det du skriver, Elisabeth. Jag tänker på det när smärtan tär på mig. Vilar under din vinge en stund idag när smärtan blir för svår. Kram <3
Camilla Blomberg

6 Nellie:

Åh! Hoppas verkligen att du får en protesoperation snart, själv har jag tid om en månad för att få protes i mina hemska käkar. Hade inga som helst problem med Covid (att läkarna behövs eller liknande) och med att hitta läkare osv, det var självklart att de skulle göra den så fort proteserna var klartillverkade...
Vart går du någonstans/var ska du opereras?
Tänkte även säga att jag verkligen känner igen mig i det du skriver. Jag tar väldigt mycket smärtstillande, mer än en vuxen man kan klara (är 17 år). 2 doser morfin per dag för att kunna gå upp från sängen.
Vilka kämpar vi är, du är inte ensam. All kärlek <3

Svar: Hej Nellie!Åh vad glad jag blir att du skriver till mig. Jag vet ingen som ska genomgå lika operation, därför känns det lite skönt att du också ska göra det här. Om än jag önskar att du slapp undan. Har du också reumatism? Eller varför behöver du proteser i käklederna? Du behöver inte svara här, eller ens alls, om du inte vill. Jag finns på fb och insta under Krigszonen också om du vill skriva privat. Jag skulle bli glad för det. :)
Vad bra att du kan få vård trots pandemin. Jag bor i region Gävleborg och här är coronasituationen illa. Jag kommer bli opererad i Falun. Dock tar delarna 3 månader att tillverka och sen är det leveransförsening från USA pga. corona... Men jag kan tänka mig att du prioriteras eftersom du fortfarande räknas som barn när du är 17. Jag vet inte. Säkert flera faktorer som spelar in. Hur som helst är jag är glad att du får hjälp snart. Om än en månad är en lång väntan när man har väldigt ont.
Tack fina du för att du skrev och hörde av dig. Kram!
Camilla Blomberg

7 Nellie:

Hej igen, jag har skrivit på messenger. Nellie Malmqvist heter jag, om jag hittat rätt såklart! :)

Svar: Hej igen, jag såg det. Svarar mer när jag har möjlighet. ❤️
Camilla Blomberg

Kommentera här: