Matchar med tejp

Kan ni fatta?? Men när jag ändå läker efter operationer så kan jag väl läka från en skada samtidigt? Kanske hellre nu, än senare. Fast helst kommer senare inte alls…
 
Jag skar mig (lite) när jag slängde skräp (på vad är okänt). Det tog en timme innan det sluta blöda. Då först såg jag att det blev ganska djupt. Såret hamna över knogen/leden vilket gjorde att det glipa och blev omöjligt att få det läka ihop. En läkare på akutflödet undersökte skadan och till min lättnad har senan till fingret klarat sig, liksom själva leden också. Det räckte med att två sjuksköterskor gjorde rent såret på djupet (vill inte få en till septisk artrit), tejpade ihop sårkanterna (som om inte antalet tejpbitar på kroppen inte var tillräckligt, men jag slapp fler stygn i alla fall:) och spjäla fingrarna för att det ska ha en chans att läka. Så här ska jag ha det några dagar... Segt. Jag som har suttit och pysslat senaste dagarna. Nu kan jag knappt skriva dessa rader. Men jag kan samtidigt inte annat än skratta åt det här just nu. Det händer mig. 
 
En bandagerad högerhand ser nog badass ut och matchar tejpbitarna jag har på halsen och i sidan vid öronen upp mot huvudet. Jag är hardcore. Kanske det var därför som personen vid övergångsstället stirrade så länge på mig? "Du skulle sett de andra. Jag kom lindrigt undan" till svar var kanske smått elakt av mig att skrämmas med. Jag har aldrig i mitt liv sett någon gå så fort utan att springa. 

• Kategori: KampenTaggar: EDS, akutbesök, blödningsbenägen, ehlers-danlos syndrom, läkningsprocess, sår; • Kommentarer (4)

Kommentarer:

1 Andreas:

😂😂 Jag kan inte hjälpa annat än skratta åt din sista rad. Jag kan se det framför mig. haha. Hoppas det inte är allt för plågsam smärta som snittet gett. Ha en mysfingrig helg :)💐

Svar: Det är tillåtet 😅. Det gör inte ont alls så länge handen är stilla. Lider mer av att ha den där träspateln som ligger och trycker emot under (får lätt ”trycksår”). Trevlig helg!
Camilla Blomberg

2 Linn:

😂😂 Nej men! Lika bra det händer nu som sagt. Merkurius går ju retrograd just nu. Det brukar vara en stund då en ska vända sig inåt å fundera. En skada hjälper ju till sånt. Kan ändå tycka du har skador och funderingstid så det räcker. Ja, ja.

Vad mysigt med pyssel. Jag tycker ju att du är så duktig på det! Jag har precis målat lite akvarell. Det låter proffsigt men jag är en nybörjare. Kram!

Svar: Kanske bra att jag är en reflekterande människa så läkningsperioden inte blir allt för långtråkig.
Vad roligt att du pysslar med målande! Blir det något särskilt motiv eller gör du det för känslan (kanske båda)? Jag gillar känslan av akvarellfärg på penseln. Men skissa med akvarell-färgpennor är också kul!

Kramar
Camilla Blomberg

3 Anonym:

Sådan otur du hade. Skönt att de inte behövde sy. Kram från Annika i Boden

Svar: Kanske tur det också var samma finger som det som redan är trasigt. Då ”gör det inget” kanske.. Kram på dig!
Camilla Blomberg

4 Linn:

Ja, en får inte va obekväm med sig själv o sina tankar o känslor som långtidssjuka. Och för att reflektera behöver man väl dom delarna? Tänker jag.

Jag målar oftast ett motiv som vill fram. En idé jag får men igår följde jag faktiskt en 10-dagars challenge på Youtube, fast bara dag 1 än så länge. Målar med pensel men jag har en såndär vuxenmålarbok där jag ibland använder akvarellfärgpennor! Kram!

Svar: Låter som en rolig utmaning att göra med sig själv och prova på att måla. Jag har en målarbok med utmaningar en kan tolka fritt hur en vill lösa. Det tycker jag kan vara kul när jag brottas med något och kan hitta en kreativ lösning för att bearbeta det som är. Jag har exempel i inlägg:
https://krigszonen.se/2019/february/dubbeldusch.html
https://krigszonen.se/2019/february/sa-spand-att-hela-kroppen-skakar.html

Kram :)
Camilla Blomberg

Kommentera här: