Bring it on, Monday!

Trädgrenarna dansar rock'n'roll i vinden. Jag är långt ifrån ensam om att ligga i kokong idag med tanke på det mäktiga snövädret ute. Men det känns okej. Det är viktigt med återhämtning för att orka. Jag har varit motiverad och jobbat på hela dagen. Jag har haft lektion och gjort veckans uppgift under förmiddagen. Efter en powernap jobbade jag sen vidare med att stötta ”mina” studenter till egna studier. 
 
Det går fortfarande trögt att ”vara igång” en hel dag. Speciellt när det blivit flera dagar i veckan efter varandra. Ändå studerar/jobbar jag i huvudsak hemifrån. Ibland behöver jag korta ner en veckodag (eller helt hoppa över den) genom att exempelvis göra skolarbete under helgen istället. Ibland finns dock behovet att bara vila en helg. Men det innebär samtidigt att jag får göra mer en annan dag. Eftersom mina krafter varierar från dag till dag (och jag själv fortfarande kan styra mina dagar ganska fritt), går det helt okej. Jag försöker få in några roliga saker i kalendern emellanåt också, med en buffert för återhämtning. Men det här med balansgång är svårt! Vad jag vill och vad kroppen vill är inte sällan två skilda saker. 
 
• Kategori: Kampen, Studier; • Taggar: EDS, Reumatism, arbetslivet, gosegrisen, pacemaker, studier, vila, återhämtning; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Andreas:

Buffert ja. Den är omöjlig att reglera. Får man en solskens dag så är det lätt hänt man glömmer bort sig och drar på för fullt. Det gör jag stup i kvarten, suck. Jag ser att du har kommit på ett originellt knep med datorn :P Ta hand om dig vännen och ta inte ut dig för mycket!!

Svar: Visst är det så. En bra dag vill i alla fall jag ofta ryckas med och bara köra på. Men planerade buffertar kan fungera. Vet jag att det blir en lång dag försöker jag planera in en dag (eller två eller fler) för återhämtning innan det tokrasar. Jag försöker vara duktig på att ta det lugnt även en bra dag. Liksom bara få njuta av det utan att ta igen allt en missat. Ofta kan jag få en till bra dag då. Men det är svårt!!
Ta fortsatt väl hand om dig!
Camilla Blomberg

Kommentera här: