Under mitt tankemoln

Just nu sitter jag med uppsats, rapport, presentation och opponering framför mig. Allt ska vara inlämnat och redovisar kommande veckan. Det har sällan tidigare varit så här intensivt under utbildningen. Men det går okej. Det är bara den ”lilla detaljen” att jag har andra saker i huvudet som upptar minst lika stort utrymme som studierna. Mycket handlar om vad som kommer sen. Efter examen. Hur jag kan planera på bästa sätt utifrån de förutsättningar jag har. Det är jättesvårt. Det är svårt att ha koll på så mycket som en behöver ha koll på, oavsett hur mycket jag försöker läsa och lära mig. Det är svårt att veta vem jag kan bolla en viss sak med, för ofta är kunskapen begränsad till ”sitt” område. Men när områdena överlappar varandra eller är beroende av varandra, vem har ansvar då? Det är svårt att få en helhetsbild av situationen. För mig. Och för alla som behöver. Det är också svårt att vara ärlig, och samtidigt inte säga för mycket. Det är svårt att bolla något när ingen riktigt kan förstå och därför inte heller kan se fler alternativ, det är inte greppbart helt enkelt. Visserligen behöver jag inte vara ensam i det mentala rummet med stora frågetecken på tapeten. Men ändå. Hur fan gör jag?
 
• Kategori: Kampen, Studier; • Taggar: Högskolan i Gävle, Student, moln, socionomstudent, tankar, utbildning; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Linn:

Skickar styrka! Och mod kanske, du har det redan men lite påfyllning skadar inte. Kra!

Svar: Påfyllning behövs för alla lite då och då. Kram till dig, Linn!
Camilla Blomberg

2 En annan Zebra med ME:

Får jag feåga hur du haft råd att studera så länge? Csn har ju inte räckt till alla dina examer :) Några tips att ge oss andra sjuka?

Svar: Vad bra att du frågar! Viktigt ämne som få pratar om. Jag återkommer med ett längre svar på den. Tack!
Camilla Blomberg

Kommentera här: