Det blir värre innan det blir bättre

Det blir först värre innan det blir bättre. Så är det alltid efter kortisonsprutor för mig. Jag fick två sprutor i fredags. Handleden gjorde ont över helgen. Sen blev det helt bra! Fingret… inte lika snabb läkning. Det känns fjuttigt att ett finger kan göra så ont. Men det kan det. Natten mellan fredag och lördag ville jag kapa av mig fingret med en häcksax! Jag valde att först testa smärtstillande och tacksamt lättade den värsta smärtan efter ett par timmar om jag samtidigt hade handen i högläge. Några dagar efteråt har fingret varit missfärgat i en slags blå-lila-röd nyans. Bilderna är bara något dygn gamla. I skrivandets stund har fingret (nästan) normal färg och gör inte ont så länge jag låter bli att böja det för mycket. Det är fortfarande för svullet för att det ska gå. Men nu borde det rimligtvis bli bättre. 
 
• Kategori: KampenTaggar: EDS, Handled, Reumatism, Smärta, Unga Reumatiker, inflammation, kortisoninjektion, kortisonsprutor, sprutor; • Kommentarer (4)

Kommentarer:

1 Tisa:

Stor kram ❤

Svar: Jättekram!
Camilla Blomberg

2 Anna-Maria:

Men usch! Hoppas det blir bättre snabbt nu!

Svar: Idag verkar fingret behålla den normala färgen. Igår varierade det över dagen. Nu ska bara svullnaden bort! Det borde vända och bli bättre nu. Kram!
Camilla Blomberg

3 Linn:

Håhåjaja. Att kroppen attackerar sig själv på det här viset? Skickar styrka och pepp och läkning till dig ❤️

Svar: Visst är det! Idag har fingret haft sin normala färg hela dagen i alla fall. Tack Linn och kram! ❤️
Camilla Blomberg

4 ullie:

vet hur det är med kroniska sjukdomar. krya på o kram

Svar: Det känns skönt att bli förstådd av någon som förstår på riktigt. Samtidigt är det ledsamt att du har liknande erfarenheter. Kram!
Camilla Blomberg

Kommentera här: