Ett par sprutor

Jag har varit på sjukhuset idag på en jourtid. Fingret såg svullet ut från flera meters håll. Ingen tvekan om att kortisonspruta behövdes. Handleden var dock svårare att bedöma. Kortison i en torr led (utan inflammation) kan göra skada. Men inflammation i led gör alltid mer skada än kortison. Så läkaren tog fram ultraljudsapparaten och bekräftade misstanken. Inflammationen lös upp som Rudolfs röda mule en vinternatt. Jag fick en kortisonspruta även där för att stoppa inflammationerna som fräter sönder brosk och skelett. 
 
Skriver lite innan bedövningen släpper...
 
• Kategori: KampenTaggar: Reumatism, Unga Reumatiker, inflammation, kortisonsprutor, reumatologen, ultraljud; • Kommentarer (3)

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Ja sprutor och anledningen till dem är sällan roliga. Men tur att de finns, sprutorna alltså! Jag kom att tänka på att det var länge sedan vi fick en sjukhuskorridorsdansfilm att glädja oss med. Kanske även lilla Fröken själv skulle få lite pepp av en sån.
Kramar från Elisabeth (också nysprutad)

Svar: Det var länge sedan helt enkelt för att det var länge sedan jag var på sjukhuset 😀 Bortsett från förra veckan då. Men annars. Lovar göra några moves i korridoren vid mitt nästa besök som inte är allt för långt bort i kalendern.
Hoppas du mår bra efter dina sprutor. Kram!
Camilla Blomberg

2 annika eriksson:

Usch. Sprutor är aldrig roliga.Hoppas att det börjar bli bättre snart. Kram från Annika i Boden.

Svar: Det gjorde i alla fall inte ont denna gång. Förutom efteråt. Handleden är bra nu. Fingret är inte bra. Men det ska väl vända snart. Kram!
Camilla Blomberg

3 Andreas:

Eish. Jag ska nålas den 22/3. Skål. Hoppas vädret nu blir varmare och varmare så det lättar lite på trycket för dig. 💐

Svar: Hua, hoppas det kommer kännas bättre för dig efteråt!
Solen strålar här och jag längtar till de sopar gatorna så jag kan prova mini longboarden jag vann.
Camilla Blomberg

Kommentera här: