Medan jag väntar

Vilket är värst? Båda mina knän är uppsvällda. Bilden är otydlig, det är mitt vänstra knä som är större (med +2 cm) mer än det högra knät. Jag tror skillnaden beror på det som är inne i knäna. 
 
Höger knä är mjukt, plufsigt och vätskefyllt. Petar jag på knät så dallrar liksom vätskan inuti. Den flytande ledvätskan kan fördela sig relativt jämt och rinna upp/ner i leden när jag böjer/sträcker benet. 

Vänster knä är tjockt, hårt och stort. Petar jag på knät så är det något icke-flytande inuti. Den fasta massan sitter där den är. Det är därför det inte fungerar att böja/sträcka benet som det ska utan att klämskada knäleden, massan är i vägen. 

Jag är frustrerad och less över att behöva vänta så länge att båda knäna bangat ur. Men det kan vara bra också. Nu kan de nya läkarna jämföra och känna skillnaden. Det finns hopp om att få mer besked under nästa vecka! 

• Kategori: KampenTaggar: Knä, artrofibros, inflammation, kryckor, operation, vätska; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Anonym:

Gör det ont hela tiden eller när du ska använda benen?
Vi bestämmer att det blir bättre snart. Det tycker jag.
Kram

Svar: Tack för din fråga. Det är faktiskt olika för benen. Jag upplever belastningssmärta i vänster knä. Men i vila gör det inte ont och håller jag mig inom "rörelsegränserna" så går det bra. Det är bara stumt. Det är när jag råkar gå över gränserna (böjer mer än vad som egentligen fysiskt går) som smärtan blir intensiv. Räcker att råka böja till benet en centimeter för att det var en nivåskillnad mellan matta och golv jag missbedömde. Och nerförsbackar, hur liten gradlutning de än är... hua! Det kan göra bita sig i läppen-ont och grimaserar i hela facet.
I höger knä har jag konstant ont. Men det är lågintensivt och molande. Det är mer som meh-emojin och kan på sin höjd bli ett gnälligt "ajaj" när det förvärrats vid aktivitet. Men smärtan är inte det stora problemet, det är sjukdomskänslan inflammationen för med sig.
Att förklara smärta är svårt. Men jag hoppas att du känner att du fick svar. :)
Kram!
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Jag sänder styrkekramar från Boden.

Svar: Tack och kram tillbaka ❤️
Camilla Blomberg

Kommentera här: