Ansträngningsförbud

(null)
Det känns fortfarande för sjukt för att vara sant. Jag menar det här med förträngningen i bröstkorgen och blodkärl som kläms ihop. Hur fick min kropp så starkt självhat att den började strypa sig själv inifrån? Fattar inte att jag ska träffa en kirurg igen som kommer bedöma om jag behöver opereras eller inte. Jag har fyllt i (nästan) hela hälsodeklarationen. 
 
Jag upplevde först "bara" att jag fick känslan av att stå på händer (huvudet fylldes med blod) när jag skulle lägga mig och sova. Trodde att det var en knasig inställning på pacemakern. Fick i stället höra att det kunde bero på högt blodtryck. Eller muskelspänningar. Men allt var okej. Dock blev det värre. Till slut kändes det som jag flera gånger under en dag blev strypt runt halsen.
 
Resten av historien känner ni redan till. Jag träffade en läkare, gjorde akut skiktröntgen och det inre fotot bekräftade förträngning i bröstkorgen som klämmer åt blodflödet. Jag blev uppsatt på väntelista till en kärlkirurg. Snacka om plot twist! Här har jag fått må bra, känt mig låtsasfrisk i över ett år efter käkledsprotesoperationen. 
 
Tyvärr har "klämskadan" blivit värre senaste dagarna. Jag har svårt att sova och vaknar alltid av smärta i nacken. Sjukvården har varnat mig nu i veckan att jag inte ska anstränga mig och påfresta blodkärlen mer. Åtminstone till kirurgens bedömning. Det är svårt att inte anstränga sig eftersom bara att ligga ner och vila får trycket att öka. I skrivandets stund när jag sitter ser min hals ut så här på ena sidan med blodkärl som buktar ut av det inre trycket (se bild ovan).  
 
Lite otäckt. Men det kommer bli bra. På måndag träffar jag kirurgen. Vad tror ni det blir? Stent, såg eller… påse? Eller är det för mörk humor? 
 

• Kategori: KampenTaggar: Ehlers-Danlos Syndrom, Reumatism, SVC, blodkärl, bröstkorg, kirurg, pacemaker; • Kommentarer (3)

Kommentarer:

1 Andreas:

Åh nej :/ Har du Nitro? Jag fick ansträngningsförbud under en tid för att försäkra mig om att jag inte svimmade av av syrebrist och kärlkramp men allt eftersom så har jag nu börjat kunna göra mer om än det inte är bra än. Håller tummarna att allt ska gå bra för dig. Ta hand om dig.

Svar: Skönt att du är på bättringsvägen. Problemet för mig, som jag förstått det, är att nyckelbenet och revbenet klämt ihop blodkärl som stryper blodflödet. Det är alltså ett mekaniskt fel. Det är inte förträngning i själva kärlet. Fortsatt ta hand om dig!
Camilla Blomberg

2 Hannas krypin:

Men nej vad jobbigt. Känns lite som moment 22 att inte kunna vila men vara tvungen att vila.

Svar: Precis så. Det bästa är typ att stå. Ligger jag ner för länge får jag tillslut ont i huvudet av trycket inuti. Ibland får jag sova sittandes. Kram
Camilla Blomberg

3 Anonym:

Ta hand om dig. Jag håller tummarna!

Svar: Jag försöker. Kram till dig!
Camilla Blomberg

Kommentera här: