Misstanke om SVCS

Så här har jag uppfattat det.

Misstanken är att jag har Superior Vena Cava Syndrom (SVCS). Det betyder att det uppstått en förträngning i (blå) venen som går från huvudet till hjärtat. Blodflödet bromsas upp av något. Jag är under utredning vad orsaken är. Jag har mina spekulationer. Läkaren har sina. Konsultation görs med en lungläkare. 

Det känns som jag långsamt stryps. Det är inte konstant, men uppkommer flera gånger om dagen. Det är därför läkaren pratat om att det är akut, men inte akut-akut. Där av den snabba utredningen. Det är trots allt ett livsviktigt blodkärl som troligtvis kläms ihop av "något". Så här ska det inte vara. Idag har jag lämnat blodprov. Imorgon genomförs en skiktröntgen över hals och bröstkorg (thorax). Jag behöver hälla i mig extra mycket vatten nu för att inte njurarna ska ta skada av kontrastvätskan.

Hoppas på besked inom kort. Håll tummarna! 

Skissade en anatomisk bild över mitt hjärta med de viktigaste kärlen och förstås pacemakern.
Misstanken är att det finns en förträngning någonstans längs med den blå venen (SVC). 
• Kategori: KampenTaggar: Hjärtat, Röntgen, SVC, Superior Vena Cava, blodkärl, käkledsproteser, pacemaker; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Låter inte kul det här! Men tack i alla fall för att du så pedagogiskt förklararar så att även vi förstår ( i stora drag i alla fall). Naturligtvis håller vi tummarna. Provar med att förvandla mig till en sån där indisk gudinna med många armar, så jag kan hålla många tummar.
Kram från Elisabeth(blir extra stor med många armar)

Svar: Vad go du är Elisabeth. Det gör mig varm och glad att läsa det du skriver. Tack för att du finns. Kramar!
Camilla Blomberg

Kommentera här: