Blodprovet som kan vara avgörande

Dagen före knäoperation ringde kärlkirurgen. Genomgång av bilderna från flebografin visade att det är trångt i kärl precis ovanför stora hålvenen, det som går från hjärnan till hjärtat. Förträngningen sitter inne i kärlen, och inte något utifrån som klämmer ihop. Det mest logiska är fibros av pacemakerns elektroder. Men alla diskussioner om svar, orsak och behandling är egentligen bara spekulationer.
 
”SAATANA PERKELE”, svor kärlkirurgen. 
 
Jag tyckte om att höra det. Det visar på en omtanke. Men jag förstår också att svordomen betyder att vi inte vet något, inte egentligen. Bara att det är trångt. Det finns fler frågor än svar. Fallet ska lyftas på en konferens internationellt. Men det är inte givet det finns svar att få. 
 
Förra veckan fick jag hem ett brev om nästa steg. Jag har lämnat ett blodprov som kollar Aldosteron-värdet. Det kan möjligtvis, om värdet är förhöjt, påverka fibrosbildning i kärl. I alla fall i djurstudier. Det känns som läkaren greppar efter halmstrån. Men de tre små grisarna lyckades ju bygga ett helt hus. Vi får se om vargen kommer frusta och flåsa och blåsa ner huset...
 
Jag vet inte vad det här kan innebära. Först inväntar vi svar på blodprovet innan vi går vidare. 
 
• Kategori: KampenTaggar: aldosteron, blodprov, flebografi, kärl, pacemaker, vena cava superior syndrom; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Linda E:

Tänker på dig! Hoppas de kommer fram till något bra och att det ska fungera. Känns som allt och lite till ska slå tillbaka på dig, men du får kriga på - hoppas få se dig snart på jobbet igen ❤️

Svar: Vad fint att läsa, Linda. ❤️ Är det inte det ena så är det det andra ungefär… men det måste vända! Kram 🤗
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Ville bara skicka dig styrkekramar 🫶

Svar: Tack för omtanken. Vad fint av dig. Kram! ❤️
Camilla Blomberg

Kommentera här: