Förtjockad ledhinna i armbågen

Det hade inte gått mer än ca en månad sedan jag låg på samma brits. Men då för knäts skull och personrekord i ledvätska. Nu var det armbågsledens tur. Läkaren gjorde ett ultraljud som bekräftade inflammation. 
 
Min armbåge spritades ren, läkaren stack in en spruta i leden, försökte suga ut vätska, lirkade med nålen, försökte suga ut igen. Det kom bara några droppar. Inte ens mätbart. I en frisk led borde det förstås inte droppa något alls. Men jag och läkaren blev förvånad över att det inte gick att tömma leden på mer med tanke på svullnaden. Läkaren förklarade att det här tyder på mekaniskt hinder i armen: förtjockad ledhinna. Det är ledhinnan som producerar ledtävska och som kan hyvlas ner när inget annat fungerar (jag har gjort massvis med denna typ av operation i knäna). Kortisonsprutan i leden kan göra armen bättre för ett tag. Men inga löften om att det blir bra.
 
Det har gått några dagar sedan läkaren karvade runt i armen med sprutor och det känns i alla fall klart bättre med smärta, svullnad och rörlighet för nu. 
 
Blodproverna visar på att inflammationsnivån i kroppen är hög. Ett prov var nästan 9 gånger högre än normalt. Det är inte konstigt att jag varit mer sjukligt trött än "mitt vanliga sjuktrött". 
 
• Kategori: KampenTaggar: Reumatism, inflammation, ledvätska, reumatolog, ultraljud; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Anonym:

Vi hoppas på snar bättring!

Svar: Armen är redan bättre. Men vi hoppas det håller i sig lääänge 🤗
Camilla Blomberg

Kommentera här: