Resultat av sjukskrivning: fotopussel

Foto-pusslet på mig själv blev nästan lika stort som mitt köksbord! Men nu är det klart. Liksom min sjukskrivning. Det här är något jag måste skriva upp på min att-göra-när-jag-är-sjukskriven-lista i framtiden! Jag vet att läkaren opererade mig för sista gången i vänster knä (med tanke på hur riskfyllt det är) men det är knappast min sista totalt sett. Jag är sjuk och kommer alltid att vara. Men ett nytt pussel till nästa gång jag är sjuk (mer sjuk alltså) kan vara ett bra tidsfördriv. När pusslet är klart, så borde jag också må okej igen. För det har tagit mig tre veckor att pussla ihop det här fotot på 2000 bitar och nu är jag (tror och hoppas jag!!) redo att gå tillbaka till skolan!

Imorgon börjar jag alltså kriminologikursen om missbruk. Kursen är givetvis på distans med några träffar så jag behöver inte åka in till Gävle redan imorgon. Men ganska snart den veckan. Jag har alltså bara några dagar extra att snabbt som fan hinna kurera!! För oavsett hur jag mår så bara måste jag vara tillräckligt pigg och frisk nu. Jag valde att avsluta sjukskrivningen nu. Jag vill gärna starta i början på den här kurssen. Hade jag valt att fullfölja sjukskrivningen skulle jag ha blivit tvungen att hoppa in mitt i kursen. Jag tror knappast det blir bättre för min kropp att stressa för att hinna ikapp, även om knä kanske läkt bättre då. Så jag tror det här blir bäst. Det måste gå. Men det är klart jag har lite ångest för hur det ska fungera…

Den här kursen kommer kräva att jag klarar av att vara i skolan heldagar ibland. Det känns på ett sätt jättekul för då får jag känna skillnad på vardag och helg och jag får träffa kurskompisarna. Men det har egentligen aldrig gått bra att gå heldagar i skolan för mig och det gör mig orolig att det inte ska gå bra nu heller. Jag har inte så bra odds med ett nyopererat knä och en högerfot som bangar ur... Men man vet ju inte förrän man försökt. Vill inte ge upp utan att ha provat. Det kanske går bättre nu. Kryckorna kanske gör att jag orkar mer? Jag vet ju att vissa dagar går det bättre att vara aktiv en hel dag, medan andra inte lika bra. Märker ni att jag försöker intyga mig själv om att det här kommer gå bra? Det kanske låter som en bra inställning, men jag är samtidigt rädd för den. Jag är rädd för att jag kommer försöka för mycket och intala mig själv att det fungerar bra och så blockerar jag kroppens alla signaler för att det inte gör det, och så plötsligt har man förstört sig själv igen. Jag vill inte riskera att aldrig mer kunna gå, bara för att jag vill till skolan. Det skulle bli ett väldigt dyrt pris att betala om det blev så… Det kommer ju inte bara vara en utmaning att VARA på skolan i flera timmar. Jag är rädd för att jag med mina 100m knappt kommer orka ta mig TILL skolan. Men jag har bestämt mig. Jag tänker försöka! Det kan gå bra också! Jag har klarat större utmaningar! Men som nissarna på sjukhuset säger till mig: det kan vara exakt därför jag mår som jag gör också... Men när ska jag få välja livet hade de tänkt?

[Sätt in valfri svordom] att det ska vara så svårt att få göra det man vill!!!!!

• Kategori: Kreativitet, Studier; • Taggar: Ehlers-Danlos Syndrom, Gävle Sjukhus, Högskolan i Gävle, Reumatism, artrosfibros, foto, frustration, kriminologi, kryckor, kurs, operation, pussel, pyssel, sjukskriven, skolan, öppen knä operation; • Kommentarer (8)

Kommentarer:

1 Freja:

Känner igen mig så i dina tankar! Det är så svårt att veta hur mycket kroppen håller för och när det är bra att pressa sig och när det inte är det. Man vill så mycket och ibland gör det att man mår bättre och ibland sämre, det är så svårt att hitta en balans! Jag har verkligen inget svar, har ingen aning om hur man gör för att veta vad som är lagom! Tycker det är så himla svårt att prioritera av nyttigt (jobb/skola), kul för stunden (vänner, aktiviteter, fester) och vila. Och vilket som ska ryka när det kommer upp andra grejer som man måste göra, typ sjukhusbesök.
Men det är väl bara att kämpa på och prova sig fram...
Kram!

Svar: Jag förstår precis vad du menar. Kunde inte ha förklarat det bättre själv. Det är en ständig balansgång som gör i alla fall mig tokig ibland hur svårt det är!! Men håller med dig. Man måste nog testa sig fram och se vad som funkar just för stunden. För det som funkar idag kanske inte funkar nästa dag vilket gör det väldigt komplex. Men ja, ändå får man kämpa vidare och leta alternativ. Kram på dig Freja! :)
Camilla Blomberg

2 mela:

jag har länge sökt efter pyssel som man kan göra egna bilder av. har du nån sida du går via?


Svar: Jag beställde på pusselbutiken.se. Du kan välja själv hur många bitar. Men fotot måste vara av väldigt god kvalité om du väljer att slå på stort. :)
Camilla Blomberg

3 Nellie:

Ja det är inte lätt! Hoppas att det ska gå bra för dig att ta dig till skolan ändå och att kursen ska vara någorlunda skoj :D Tror på dig!

Shiiet vad snyggt pusslet blev förresten, grymt. Kramar <3

Svar: Heeej Nellie! Tack så mycket haft min första inlämning idag. En liten grej bara. Det blir tuffare sen. hihi ja tack det blir väldigt häftigt faktiskt! Hoppas du har det bäst där borta och blir proffs på engelska! Kan du översätta det jag inte förstår i mina engelska kursböcker sen. Du är ju bra på latin också och det är massa svåra ord i genetikboken ;)

KRAM!
Camilla Blomberg

4 Anonym:

Kul idé med pusslet. Kan kanske vara en bra barnpresent. Ett pussel på barnet självt alltså. Hoppas det går bra för dig med kursen. Kom ihåg att lyssna på kroppen. Lycka till!

Svar: Det kändes som en kul grej mitt i sjukskrivningen. Och ja absolut kan det bli ett bra pusselmotiv! Dock hade jag själv inte så många foton att välja på då kvalitén måste vara jättejättebra för att det ska fungera. Men blev ju bra ändå :)Tack så mycket för dina kloka ord. Lovar att försöka tänka på dina ord!
Camilla Blomberg

5 livet med Asperger och kronisk smärta:

Gud va snyggt, skulle va en perfekt julklapp till extra sonen. Han är 7 år men en hejare på pussel:)

Svar: Nämen TACK så mycket! Ja det vore en jättebra present. Det går att beställa lite mindre bitar också om man tycker det blir för svårt/stort med 2000. Lycka till! :D
Camilla Blomberg

6 Malin:

Snyggt pussel! Kul grej.
Hejja dej!!
/ Malin
malinedlund.blogg.se

Svar: Tack Malin! Det var förstås lite jobbigt ibland men kul grej när man har tråkigt :)
Camilla Blomberg

7 Malin :

Ja, och himla bra som present oxå!
/ Malin
malinedlund.blogg.se

8 fotopussel:

Fotopussel är en utmärkt aktivitet när man har mycket tid på sig. Vissa säger att fotopussel är för barn, men visst kan vuxna också lägga dem, speciellt de med många bitar. Lycka till med kriminologin!

Svar: Ja absolut är det så! Klart det kan passa både vuxna och barn. Annars kan man ju bygga tillsammans med barnen också. :) Tack så mycket!
Camilla Blomberg

Kommentera här: