Att fylla livet med glädjeämnen

I helgen var jag till Grönalund! Det blev en härlig sommardag med massa bergochdalbanor, fritt fall, skratt i magen, spagetti med köttfärssås och glass i stora lass! Jag försöker ta tillbaka livet och krama ur varje droppe livsglädje eftersom jag vet hur jag i perioder "svälter" av den varan. Det är viktigt med uppmuntran i en annars tuff vardag. Det känns också viktigt att passa på medan jag har en fortsatt bra kropps-period. Jag och min kompis (ledsagare) hade förstås en VIP-stämpel på Grönan som gjorde att jag inte behövde stå/gå i alla långa köer. Det underlätta smärtan i knäna. 
 
Jag har dock märkt att mina bilder från det ”friska” liv jag tycks leva emellanåt sticker lite i andras ögon. Jag blir misstrodd att jag är sjuk, har ont och ibland uppfattas det jag gör som ett hån mot de som inte klarar av det. Det är jättetråkigt att inte fler hittat sätt att uppleva det roliga jag får uppleva. Men de får inte ta ifrån mig glädjen över vad jag klarar just nu. Det spelar ingen roll att de säkert "bara" är avundsjuka. Jag ogillar när jag ska få höra att jag inte förtjänat det här. Jag har kämpat hårt för att komma dit jag är idag och jag tänker tammefan njuta av det!! 

Mina sjukdomar är osynliga. Det betyder att det inte syns på mig att jag är sjuk, om jag inte visar upp mitt långa ärr över knät eller i sidan av ansiktet. Sjukdomarna gör att jag har perioder där jag ibland mår bättre, ibland sämre. Men jag är kroniskt sjuk. Jag kommer aldrig bli frisk. Jag har allvarliga skador och förstörelser i främst knä och käkleder på grund av artrosfibros (bindväv som stelnar mellan lederna). Men det går inte att göra något åt det (de återkommande operationerna skjuter bara upp det oundvikliga). Min bästa medicin, enligt läkarna, är att fylla livet med glädjeämnen och hoppas på att lederna håller så länge som möjligt. 
 

Kommentarer:

1 elin:

Det som "sticker" för mig är att du tidiagre skrivit att det är självvalt vad man klarar och inte. Att dom som inte kan ta sig ur en säng har valt det. Är man väldigt sjuk så kan man inte välja, kroppen klarar det inte. Jag antar att du inte har valt att må psykiskt dåligt? Förstår du hur jag menar?
Det är liksom taskiga kommentarer när man själv uppenbarligen klarar av g-krafter och resor mm...

Svar: Vart står det skrivet, länka gärna, så kan vi reda ut missförståndet?
Camilla Blomberg

2 Jonas:

Hej! Jag har en sjuk son som vi krigar för att få ledsagning till. Hur fick du till din, genom kommun eller privat? Vad var det som du/ni tryckte på för att få det? Bästa hälsningar

Svar: Hej Jonas, jag tror det blev lite missförstånd där med ledsagning. På Grönan kan man få en stämpel som gör det möjligt att använda hissen upp till karusellerna istället för att gå i massa trappor. Men för att inte ensam behöva åka får man ex. ta med sig en kompis som då blir stämplad med en ledsagar-stämpel. Det var så jag mena. För det krävs ett läkarintyg på den/de sjukdomar en har och visa upp det i reception innan man går in på området. Enkelt och bra :)
Camilla Blomberg

3 countrypride.blogg.se:

Camilla, du ska inte behöva be om ursäkt för dina bättre stunder då du får möjligheten till att leva istället för att bara överleva!

Dock känner jag lite att en faktiskt håller tillbaka med att lägga upp bilder på saker man gjort eller berätta för andra av den anledningen - att få syrliga och nedlåtande kommentarer för att man för en gångs skull kunnat skratta och le..

En annan sak, jag var också på Gröna Lund, fast på tisdagen :) Hade jätteroligt och fyllde dagen med skratt tills kroppen sa ifrån. För mig blev det för mycket belastning på kroppen med karusellerna men det var det värt! :)

Stor kram till dig, Camilla!

Svar: Precis så som du skrivet känner jag med. Att man nästan är lite rädd för att visa och berätta om det bra. Ibland utelämnat jag det helt för att just slippa oförståelsen. Enklast så. Men samtidigt borde man kanske visa och berätta. För de kommer ju aldrig förstå annars om man fortsätter upprätthålla en falsk fasad. Men jag förstår vad du skriver och brottas också med det.
Kul att du kom iväg du också. Man blir lite mör och öm i kroppen. Typ blåslagen av att kastas runt. Men såå kul. :) KRAMAR I MASSOR!
Camilla Blomberg

Kommentera här: