Koja i snön

Både jag och min lillasyster var lite smått förkylda på julafton och tittade mest på tv. Men till eftermiddagen hade vi krafter och gick vi ut och åkte madrass i backen och från en rutschkana. Efter några turer tog vi fram snöskyfflarna och började bygga en koja i snön. Det var förstås svårt i ca -10 grader och lössnö. Men vi fick till en bra grund (en rund snömur, drygt en halvmeter hög) och staplade sedan gamla grenar som väggar och tak. Vi virade in allt i en stor presenning och kojan var klar. En liten ljusslinga inuti höjde mysfaktorn. Det kändes kul att vara ute och pulsa i snön, åka så snabbt att det kittlas i magen och ta ut sig genom att skotta massa snö. På bara två timmar hann vi ha väldigt roligt.
 
Förkylningen blev inte helt oväntat värre under natten. På juldagen låg jag och syrran kvar i sängen och såg på film efter film fram till kl. 14. Efter det flyttade vi oss till tv-rummet och fortsatte filmtittandet där. Men jag hade det mysigt. Jag tog en tupplur och orkade hänga med resten av eftermiddagen och kvällen i alla fall.
 
Idag ligger jag hemma och fortsätter kurera från förkylningen. Jag ska erkänna att det blivit en del film idag också. 
 
Jag vill passa på att tacka er allra ödmjukast som hörde av sig för att önska god jul och som fanns närvarande en stund via cyberspace. Det var fint att ni ville dela er tid med mig, liksom jag fick dela en stund med er. Vill ni andra dela hur er jul varit?
 

Kommentera här: