Rookie på rullskridskor

Ikväll rullade jag runt kvarteret i kvällssolen. Det kändes lite mysigt att det spelades Creedencelåtar live alldeles i närheten. Det bli ju så mycket roligare att kunna glida runt och småtralla till musiken. (Videobevis på Instagram)
 
Jag åkte i kanske 40 minuter. Jag vill inte ta ut mig för mycket på en gång. Jag måste se hur kroppen, men framförallt knäna, klarar av den här ansträngningen. Det borde fungera bra eftersom rullskridskor är skonsamt för lederna. Det är mindre belastning än tillexempel att springa. Men det är ändå ett annorlunda sätt för mig att röra mig på och jag får nog vara förberedd på att det gör extra ont de första dagarna de första gångerna. Jag hade förstås mitt grymma knäledsskydd/stöd för stabilitet. Knä brukar ju låsa sig nästan varje dag och det kändes läskigt om det skulle bli så just i full fart... Jag är i alla fall förvånad hur stabilt och bra det kändes för fotlederna. Det brukar ju annars ofta vara fötterna som man får ondast i om man åker skridskor. Så det här kändes toppen!
 
• Kategori: Kampen, Kvalitetstid; • Taggar: Knä, Reumatism, Träning, artrosfibros, fotled, musik, rookie, rullskridskor; • Kommentarer (0)

Kommentera här: