Skaka av smärta

Jag vill börja med att skriva TACK alla fina i min lilla armé som tänker på mig och hör av sig. Det betyder jättemycket för mig.

Jag tänkte skriva en liten lägesrapport. Jag åkte in kl. 09 till sjukhuset igår och sövdes ner en timme senare till melodin på en godnattvisa en nisse nynnade på. Själva operationen har gått bra. Kirurgen har med två grova kanyler på både höger och vänster käkled ”spolat bort” inflammationer och eventuella mindre sammanväxningar. Under operation fick de upp munnen från ca 20 mm till ca 35 mm! Det finns chans att det här kan hålla i flera månader! 

När jag vaknade upp ur narkosen fick jag "shiver”. Läkaren förklarade för mig att det betyder att kroppen är utsatt för en så intensiv smärta att den börjar skaka. Jag borde inte haft så ont i förhållande till det ”lilla” ingreppet. Men med tanke på att jag opererats sex gånger tidigare i käken har det bildats en känslighet i lederna. Då är det en fullt normal reaktion att skaka av smärta. Ju mer jag opereras, vilket jag "i bästa fall" kommer behöva göra varje år, desto ondare kan det göra. Jag är glad att jag hade gosegrisen med mig i en situation som den här.

Jag fick flera sprutor i timmen med smärtstillande och av det blev jag stilla och sov ganska gott. Men med en så stark medicinering fick jag också svårt att andas och jag fick ligga med syrgasmask. När den värsta smärtan äntligen klingat av blev jag supertrött - igen. Jag satt och sov (pga. högläge) med isförband runt käklederna i flera timmar. Men så fort smärtlindringen var under kontroll fick jag åka hem. Kl. 22:00 kom sjuktaxin och skjutsade hem mig. 

Smärtlindring: Alvedon + Ketogan.
Status: ondare idag än igår kväll pga. lokalbedövningen gått ur.
Näring: yoghurt, mosad banan, gröt och annat flytande med ordination minst varannan timme.
Gapar: max 9 mm.

• Kategori: Kampen, Operationer; • Taggar: Gävle Sjukhus, Shiver, Smärta, käkledsoperation, käkledsspolning, operation; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Emma:

Hoppas det känns okej att vara hemma, ta hand om dig ordentligt nu ❤️ Kram!

Svar: Det känns skönt att jag fick chans att läka i egen takt på sjukhuset och avgöra själv när jag ville hem. Så det känns bra att vara hemma. Det gör väldigt ont emellanåt. Det är så lätt att bli extra känslig när jag inte kunnat sova så bra. Men det kanske går bättre den här natten. Kram!
Camilla Blomberg

Kommentera här: