Kraft att fortsätta

Jag är jättetrött. Jag sov ändå tio timmar i natt. Men med mardrömmar som troligtvis påverkade kvalitén. Men kallar man ens mardrömmar fortfarande för mardrömmar om det hänt på riktigt? Det som hänt återspelades ju bara medan jag sov. Men det är inte mindre tufft för det. En dröm kan kännas jätteverklig och när den då dessutom är verklig, då är det nästan som att utsättas en andra gång för samma trauma. Det är obehagligt. Jag blev helt enkelt rädd. Skrämd till tystnad. Jag hatar det. Jag slogs ner och lät mig påverkas av något som inte längre kan röra mig. Men det fortsätter göra det. Följer efter. Jag vet ju det, men ibland är det lättare ta sig ur det med distansen till hjälp. 
 
Det kändes skönt att jag kunde fly undan känslorna med en föreläsning från skolan. Det är något normalt. Det är tryggt. Det ger dessutom lite återhämtning och krafter att fortsätta dagen. Som ett sätt att åter ta kommandot i livet för en stund. Jag ska försöka bevara den känslan och ta med mig den. Egentligen tror jag att jag behöver sätta mig ner och prata om det jag blev rädd för. Att bara börja innan rädslan tar över. Åtminstone försöka skriva ner det. Men det får jag nog ta vid ett annat tillfälle. 
 
 
• Kategori: Kampen, Studier; • Taggar: Drömmar, Ensamhetskänslor, PTSD, känslor, socionomstudent; • Kommentarer (3)

Kommentarer:

1 Pia:

Tungt... 😕♥️ ...orättvist... men människan är stark! Eller kanske det handlar om överlevnad... Kram på dig, önskar Dig mycket kärlek! ♥️ /Pia

Svar: Tack för att du tänker på mig och skickar över lite kraft. 💌 Tror det hjälpte. Det var tufft ett tag. Men jag lyckades med en energifylld bra eftermiddag. 💪😊
Kramar i massor!
Camilla Blomberg

2 Chrissy:

Hej.
Tänkte höra med dig vad heter dina reumatiska sjukdomar? Jag har själv reumatism som är kronisk och kan slå på inre organ, samt mycket smärta och trötthet!
Du är stark och kommer att klara dig bra livet!

Svar: Hejsan Chrissy! Jag tror rätt namn är juvenil idiopatisk psoriasis artrit (reumatism). Sen har jag Ehlers-Danlos syndrom (medfödd försvagad bindväv) och artrosfibros (en typ av sammanväxningar). Vi prata troligtvis lite om den formen av reumatism som du har på lägret jag var på i helgen. Låter tufft det du drabbats av. Det är så verkligen så att reumatism är mer än "bara" trötthet och smärta.
Tack för peppande ord! Kram!
Camilla Blomberg

3 Chrissy:

Hej fina jag har SLE det är bindvävsreumatism. Jag vet inte om du vet vad det är för sorts reumatism, men det heter även lupus. Det är tufft men det funkar. Vi får var positiva.
Kram!

Svar: Hej igen, ja men då tänkte jag på rätt sort. Träffat flera personer på olika läger som har den diagnosen och hört de berätta. Häng i! 🤗
Camilla Blomberg

Kommentera här: