Lite mindre tufft

Igår var jag till strandbaden i Årsunda för kanske sommarens sista sol-och-bad-häng. Det var bara drygt 16 grader i vattnet. Men det var ändå hur skönt som helst att simma runt. Kyla bedövar smärta riktigt bra. Jag blev dessutom snabbt varm uppe på stranden igen. Saft, kex och bullar gick lätt att få i sig på en picknickfilt.
 
Idag har det vädret varit helt annat. Det har spöregnat, blixtrat och åskat ett tag. Därför har andra aktiviteter varit aktuellt på schemat.
 
Jag fått svar på röntgen över handlederna idag. Reumatologen menar på att röntgen inte visade på något angrepp på skelettet i lederna, vilket är jättebra. Däremot har det blivit mjukdelsförkalkningar, vilket är mindre bra. Det betyder att det är ”rester” efter inflammation i senor och muskelfästen. Men i överlag tycker jag det kändes som ett förhållandevis bra besked.
 
Jag har haft uppföljning hos dietisten idag också. Eftersom jag fortfarande kämpar med tuggandet (käklederna) och aptiten (cellgifterna), och till följd av det fortsatt gå ner i vikt (totalt 8,4 kg), fått flera olika näringsalternativ utskrivet. Det blir flera smaker (apelsin, choklad, vanilj, neutral m.m.) och varianter (juice, mjölkiga, shottar, pulver m.m.). Det ska förhoppningsvis göra det lite mindre tufft att få i sig tillräckligt.
 

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Camilla,
Jag har skrivit lite mer till dig under ditt förra inlägg.
Ha det bra!/Elisabeth

Svar: Okej, då ska jag kika på det. <3
Camilla Blomberg

Kommentera här: