Skansen förra helgen

Jag har inte berättat vad jag gjorde förra helgen. Jag var på Skansen i Stockholm! Jag var där tillsammans med GUCH (=vuxna hjärtebarn) på julmarknad, tittade på djuren, dansade runt julgranen, åt pannkaksmiddag och såg Luciafirande. Det var en fin upplevelse och gemenskap. Det regnade dock konstant. På bussresan hem hade vantar och ytterkläder hunnit bli genomblöta. Lukten av kolbullar sitter fortfarande kvar trots dygnet-runt-vädring. Men det gör inget. Jag hade roligt!
 
Har ni varit på Skansen förut? Jag tror att jag bara passerat stället när jag varit på någon klassresa. Jag har åtminstone inget minne av parken eller djuren. Det var lite kul att se renar och så. Men många djur sov eftersom det är vinter…
 
Jag skrattade mest när vi dansa runt granen tillsammans med spelmännen på en kanske mer lämplig skridskobana än dansbana. Men det gjordet det egentligen bara roligare. En lugn stund vid middagsbordet kändes viktigt också. Det var mysigt att stå samlade och sjunga lite lagom falskt i publiken medan de klassiska Luciasångerna framfördes på både hästrygg och scen som avslutning på dagen.
 
Det är häftigt det här tycker jag. Hur man först presenterar sig för varandra. Sen under dagen dansar och sjunger en och bjuder på sig själv. Innan dagen är slut kramar en sina nyfunna vänner hejdå
 

Kommentarer:

1 annika eriksson:

Jag var för flera år sedan på julmarknad på Skansen. Då åkte vi spårvagn ut till Djurgården och sedan Skansen. Det var verkligen en mysig upplevelse. Synd att det regnade när du var där. Kram.

Svar: Vad roligt Annika. Jag tog en fullproppad spårvagn till Skansen. En minst lika sillpackad tillbaka. Det optimala hade ju varit snö istället för regn på julmarknaden. Men det var inte så farligt jobbigt med regnet som jag hade förväntat mig. Jag hade paraply med mig men använde det endast som rökskydd vid kolbullarna. =) Kramar!
Camilla Blomberg

2 Elisabeth:

Så mysigt!! Och vad gör väl lite regn...
Kram från Elisabeth

Svar: Med fint sällskap är regn ingenting 🙂 Jättekram!
Camilla Blomberg

3 Jessica Högberg:

Låter som en härlig dag, har varit mycket på skansen

Svar: Kul! Parken kändes stor tyckte jag. Finns säkert mycket mer att uppleva än det jag hann med. 😊
Camilla Blomberg

Kommentera här: