En dag med pinsamheter

I onsdags var jag på utbildningsdag för oss alla studentambassadörer. Det var en givande och rolig dag! Först blev vi guidade runt på högskolan för att vi ska kunna lära oss att guida och berätta om högskolan. Det var intressant, men lite jobbigt (om man haltar som mig) att gå runt på området i en timme.
 
Efter guidningen blev vi bjudna på fika och lyssnade på ett föredrag om presentationsteknik. Vi fick göra lite olika övningar/tekniker. Till sist fick vi gå upp en och en och berätta en pinsam händelse på 1 minut för gruppen (ca 25 st). Om det kändes jobbigt? I början var jag inte helt bekväm och rodnade av bara övningarna innan presentationerna. Men efter att jag fått ta del av och lyssna på vad de andra ville dela med sig och berätta om på sina presentationer, så kändes det faktiskt bättre. Den ena pinsamheten var värre än den andra. Det var bara roligt att själv också få dela med sig av en pinsam händelse och bli lyssnad till. Det kändes kul att vi kunde skratta med varandra. 
 
Min pinsamma händelse handla om en grej när jag var på sjukhuset för flera år sedan. Inte helt givet ämne först. Men det kändes helt rätt när jag väl stod där framme och skulle presentera. Jag tyckte om när jag fick höra att andra kunde se i min blick att jag "lyste upp" när jag berätta om något som engagerar mig. Jag kände det också. :)
 
Efter en tre timmar med massa pinsamheter åkte vi in hela gänget till stan i Gävle för att bli bjudna på hamburgare till kvällsmat. Det var roligt att få träffa och prata med nya studenter från olika program. Eftersom vi visste varandras pinsamheter var det inte så svårt att prata en massa fast vi just precis träffats. Det kändes lyxigt att få vara en ”frisk student” för en dag och kunna göra en sådan här sak. Det har inte varit självklart tidigare. 
 
• Kategori: Kvalitetstid, Studier; • Taggar: Gävle, Högskolan i Gävle, pinsamhet, socionomstudent, studera med funktionsnedsättning; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Jessica Högberg:

Läser om dina tuffa sjukdomar men också om en glad tjej på ett universitet, bra balans!! Vad ska du plugga?? Härlig start att berätta pinsamheter... haha

Svar: Tack Jessica vad roligt att höra! 😀 💕Jag läser termin 2 på socionomprogrammet i Gävle. Jag har en examen sedan innan (utredningskriminologi) och lägger till den här utbildningen i socialt arbete. Trivs jättebra! Jag jobbar extra som studentambassadör och det där med pinsamheter var en utbildningsdag för oss ambassadörer. 🙂
Camilla Blomberg

2 Tisa:

Låter som en rolig och bra dag! :)

Svar: Det var en lite lång och tuff dag. Men det roliga övervägde. 😀 Kramar
Camilla Blomberg

Kommentera här: