Terminsavslutning

Jag hade en fin skolavslutning. Om man ens kallar det för det på högskolan. Jag hade i alla fall först terminens sista salstentamen. Det var kanske inte jättekul. Men det är skönt att ha det gjort och att det är över nu. Jag är lyckligt omedveten om resultatet i ungefär tre veckor.

Även om en del av mig ville stanna kvar på skolan när tentan var över, så skyndade jag mig därifrån. För jag vet att skolan och de personer jag möter där kommer vara kvar till hösten igen. Det känns betryggande på något sätt.

Det som fick mig att bråttom gå därifrån skolan, var att jag skulle till något annat. Känslan av att gå från skolan blev inte lika jobbig när jag hade något annat jag ville gå till och som väntade där ute på mig. Det var en lite häftig upplevelse att jag ändå så "enkelt" klarade av det. Jag bara tog klivet ut. Jag har ju sen jag var typ 11 år tyckt att skolavslutningar är smärtsamt plågsamma. 

Det jag sprang till efter tentan var en lunch på restaurang med några i klassen. Vi firade att vi klarat ett års studier med att dela på nutellapizza!! Jag hade det roligt och mysigt och fick ett bra avslut på dagen känner jag. Jag ska försöka spara det minnet. 

Jag hade ändå, för att vara helt ärlig, gärna hunnit med att både stanna kvar en stund på högskolan och sedan gått till restaurangen. Bara för att på skolan få säga vi ses och önska trevlig sommar. Men jag får försöka fylla sommaren med roligheter och berätta om allt det när jag kommer tillbaka istället. Jag är glad att jag hängde med vännerna på lunch. Där fick jag ladda krafter med skratt och kramar. 

• Kategori: Kampen, Studier; • Taggar: Högskolan i Gävle, kraft, kram, skola, socionom, socionomstudent, sommarlov; • Kommentarer (0)

Kommentera här: