Studier i strålande sol

Det har varit förvånansvärt många träffar på högskolan under den här kursen. Föreläsningar har ibland varit så ofta som tre gånger i veckan. Visserligen bara två timmar åt gången. Men det har varit intensivt med mitt knä. Trots att jag varvat kryckor och plåtbenet/ortosen. Det har inte varit någon större fara dock eftersom jag kunnat vara hemma och vila nästa dag.
 
Idag hade vi obligatoriskt seminarium på högskolan. Heldag. Mitt knä blev mer svullet och gjort mer ont ikväll. Men jag hoppas vila bort det under morgondagen. Det känns ändå lovande att jag börjar klara av att gå kortare sträckor utan att jag halta för mycket. Det har gått exakt 4 veckor sedan operation idag. Men jag får inte släppa kryckorna förrän jag kan gå helt utan att halta. Det betyder att jag snart kanske kan gå 100 m utan kryckor, men att jag sedan kan behöva kryckorna från 101 m och mer. Bli därför inte förvånade om jag plötsligt kan gå, för att i nästa sekund behöva ha kryckor igen. Jag läker fortfarande! 
 
Jag har fått betyg på förra kursen. Den jag tentade av samma vecka jag opererades, om ni minns det. Den tenta jag hade svårt att koncentrera mig på när operationsbeskedet kom och som jag skickade in långt före deadline för att operation "kom i kläm" med studierna. Det känns helt overkligt att det gick bra – jättejättebra till och med – trots att jag bara prestera vad jag tyckte borde vara ”good enough”. Jag satsade på att skriva för att bli godkänd, men inte mer än så. Huvudsaken är ju att jag vet om att jag lärt mig något. Jag kände att jag behövde lägga krafterna inför den kommande operationen istället. Det förvånar mig därför att det gick så bra på tentan ändå. Men någonstans kanske jag valde att skriva mer flitigt för att slippa tänka på operation..?! Det känns vilket fall skönt att ha den uppgiften avklarad.
 
Just nu läser vi mycket psykologi. Jag tycker verkligen om att jag börjat kunna sitta på balkongen med en filt och läsa i solen. Jag hoppas kunna göra det imorgon också.  
 
• Kategori: Kampen, Studier; • Taggar: Arthrofibrosis, Högskolan i Gävle, Knä, Reumatism, Student, betyg, föreläsning, operation, seminarium, socionomstudent, tenta; • Kommentarer (0)

Kommentera här: