Borta från systemet

Så här ligger det till: Min käkläkare har gått i pension. Till min stora förvåning löste man det inte med en ny läkare som ersätter den tidigare, utan istället skrevs jag ut… Jag står alltså inte längre som deras patient och kan få vård. Jag övergavs alltså inte bara av läkaren som person (om än det inte var personligt), utan från hela mottagningen. I 14 år har jag bara behövt ringa om det är något och fått en besökstid inom någon vecka. Men från och med nu kan jag inte det. Jag behöver en ny remiss. Sådant kan bli en lång och dryg process.
 
Troligtvis beror den ofrivilliga utskrivningen på att läkarens sista journalföring är att käkkirurgen ska ta över, som vid den här senaste käkledsoperation jag gjorde i oktober. Det är inget konstigt att kirurgen tar över vid operation. Men sen går jag alltid automatiskt tillbaka till läkaren när det är över. Det konstiga är att det inte blivit så nu.
 
Nu är det så här: Min käkkirurg har också gått i pension. Eftersom jag inte längre har någon läkare, kan jag inte heller skickas till en ny kirurg. Det är ju läkaren som skickar en till kirurgen... Vart ska jag nu vända mig? Bara för att läkare och kirurg går i pension och jag är borta från systemet, så är jag ju fortfarande sjuk och behöver vård.
 
Jag stod på mig och ringde/blev uppringd totalt 6 ggr. Tack vare den lilla lösa tråden att min pensionerade kirurgs sista ord i journalen var att jag fick höra av mig dit igen om jag behövde, så får jag stå kvar i systemet och tilldelas en ny kirurg. Den nya kirurgen kan i sin tur begära - utan onödigt krångel - att jag får en läkare. 🤞
 
Jag ska till sjukhuset nästa vecka. Vi får se hur det här löser sig då. Mer kan jag inte göra nu. Det kommer kännas konstigt att vara där och ingen av ”mina” nissar (se bilden ovan) kommer att vara där.
 
Jag ber om ursäkt om det blev rörigt. Men det är inte så enkelt att få ordning på kaoset. 
 
• Kategori: Kampen, Kreativitet; • Taggar: Gävle Sjukhus, Käkkirurg, bettfysiologi, journalen, kreativitet, käkled, käkläkare, måla, rita, wreck this journal; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Linn:

Jag hänger med trots den röriga texten och jag slås än en gång av att man som sjuk alltid måste göra andra människors jobb? Det är helt sjukt
All styrka till dig

Svar: Grym att du hängde med, Linn. Situationen är rörig och att ens försöka sätta ord på det var svårt. Men det kändes skönt efteråt. Visst är det lite så det kan kännas ibland! Kramar i massor! 🌸🌸🌸
Camilla Blomberg

Kommentera här: