En soppa av snorklar, fenor, kroppar och kallsupar!

Vet ni vad jag hittade på för bus igår kväll? Jag provade på undervattensrugby! Vi var åtta spelare som satte på oss mössor med skydd för öronen, cyklop, snorkel och simfötter. Bassängen var närmare 5 meter djup. Bollen var fylld med saltlösning för att kunna sjunka tungt ner. Sen spela vi genom att försöka göra mål i korgarna på botten.
 
Det var kul med UV-rugby. En utmaning minst sagt. Jag gilla det. Det var en bra träningsgrupp också. Det är viktigt. Men det var kanske den absolut jobbigaste aktiviteten jag provat! Det är en sak att lära sig tekniken med att andas genom en snorkel. Men en annan sak att andas en längre tid under vattentrycket som blir mot bröstkorgen. Att på det ta ut sig och bli andfådd blev jättetungt att andas. Det räckte liksom inte dyka upp till ytan och spotta ut snorkeln för att andas. Man behöver få upp hela överkroppen ovanför ytan för att få ner tillräckligt med luft i lungorna. Ett tag tänkte jag att jag skulle tuppa av om jag fortsätter andas så här ytligt och snabbt en längre stund. Men det gick bra att vila vid kanten då och då. 
 
Det här var inte allt!
 
Motståndarna attackerade bokstavligen från alla tre dimensioner. Sidan, uppifrån och nerifrån. Det kändes som en soppa av snorklar, fenor, kroppar och kallsupar! Om än tacklingarnas styrka bromsas upp av vattnet så är det lätt hänt att en råkar ”fastna” i smeten om andra runtomkring en spelar vidare medan en själv hämtar andan vid ytan. Jag fick en simfena över bröstkorgen och blev rädd för att det skulle råka flytta/skada hjärtmonitorn (den sitter på bröstkorgen under huden och inte helt fast). Men monitorn har kontrollerats mot appen i telefon och ska fungera bra.
 
Man kan säga att jag fick tankarna på annat för en stund åtminstone. 
 

Kommentarer:

1 Linnéa:

Häftig bild!

Jag har en dröm om att få fota under vattnet.

Vilken kamera har du använt? =)

Svar: Åh tack så mycket!! Roligt att höra. Det är skoj med undervattensbilder men lite knepigt eftersom man inte ser bilden förrän man dyker upp igen. Fast det kan bli en del av det roliga. 😅 Här använde jag ”olympus tough tg-6”. Oredigerad bild.
Kram!
Camilla Blomberg

2 annika eriksson:

Vad häftigt att spela boll under vattnet. Jag hade då inte haft ork det kan jag lova.Jättefin bild. Kram.

Svar: Jag spelade vattenpolo i somras. Det var galet kul och lite lättare. Det här var verkligen skittuff träning. Känner inte heller att jag hade krafterna för det här. Tränaren varna också för att det ÄR tufft och att jag borde rådfråga med sjukvården först. Jag fick klartecken och tänkte det skulle gå bra köra på: hur tufft kan det vara? Men jooo!! 😂 Svårt känna sig fin i cyklop men tack. Kramar!!
Camilla Blomberg

3 Elisabeth:

Härligt, härligt, härligt! Man ska ju leva medans man lever! Jag blev så inspirerad själv nu att göra något som riktigt utmanar mig.
Kram från Elisabeth.

Svar: Vad roligt!! Hoppas du kommer på något. Man vet ju faktiskt inte innan vad man kan tycka är kul förrän man provar. 😀🙌
Kramkram
Camilla Blomberg

4 H:

Hur kunde du ha hjärtmonitorn och telefonen tillsammans i vattnet? Hade du telefonen i en plastpåse?

Kul att du kan härja lite. :-)

Svar: Hjärtmonitorn är inopererad under huden. Så den klarar sig. Telefonen fick jag dock ha vid bassängkanten. Monitorn är då inte uppkopplad till appen medan jag simma runt. Det blir ju tyvärr en ”radioskugga” då under den tiden. Men så fort jag kom upp på land så kan den börja registrera igen. Man får hoppas jag inte tuppar av i bassängen bara och går miste om viktig registrering.
Jag behöver egentligen inte ha telefon med exakt överallt. Men det viktiga i mitt fall är egentligen att jag har telefon med NÄR jag svimmar. Fast det vet jag ju inte... Men bra ha med telefon så ofta som möjligt. Här gjorde man en övervägning och hetsköterskan godkände att jag fick prova på. 🙂

Haha ja eller hur. Ibland måste man få leva loppan lite!
Camilla Blomberg

Kommentera här: