Mitt nya bra

Jag var på ett rutinbesök hos käkläkaren idag. Käklederna är fortsatt dåliga. Men inte sämre än senast i det stora hela. Alltså, ingen förändring. Det här är egentligen bra. Det är mitt ”nya bra”.
 
Jag upplever dock att käken ”glider ur” ibland på grund av ojämnheterna i käklederna. Det hakar sig och kan göra ont. Ibland är det nästan som att det låser sig och då är det svårt att bita ihop och/eller gapa. Just idag var det svårt att bita ihop och blev snett. Läkaren tog då försiktigt tag i käken och drog/lossade för att få käklederna fria. Jätteläskigt! Det kräver stort förtroende. Men det fungerade och var helt smärtfritt. Jag får försöka lära mig det här själv också.
 
Bettskenan har slipats till lite extra idag med. Den ska verka skyddande, lite som en hjälm för lederna, och avlasta. Den ska jag också ha i munnen så ofta som möjligt. Inte bara nattetid. Utan jag ska se ut som en professionell boxare varje tillfälle jag har.
 
Jag ska tillbaka på uppföljning om några veckor igen. Läkaren litar på mig och att jag gör min gap-träning fyra gånger om dagen för att bibehålla funktionen. Men läkaren litar inte riktigt på käklederna och vågar inte släppa mig fri från vården.
 
Efter sjukhusbesöket träffade jag helt spontant på en kompis. Vi tog en promenad och åt lunch tillsammans. På väg hem från Gävle fick jag sällskap av syrran så vi hann prata lite också. Guldkant på vardagen!
 
Jag är förresten gäst på instagramkontot @mitthig under veckan där jag postar inlägg om hur det är att studera på Högskolan i Gävle och lite från min vardag. Häng gärna med där! Jag har telefon med i högsta hugg. 
 
• Kategori: Kampen, Kvalitetstid; • Taggar: Högskolan i Gävle, Reumatism, bettfysiologi, bettskena, käkled, käkläkare, promenad; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Anonym:

Vilken fin bild på dig. Vad trevligt att träffa på en kompis spontant och gå och äta lunch tillsammans. Vad skönt att läkaren var försiktig. Kram från Annika Eriksson i Boden.

Svar: Tack Annika! 💕 Ja, det förgyllde dagen. Extra kul med spontanitet. Det blir som en bonus. Jättekram 🤗
Camilla Blomberg

2 Elisabeth:

Så härligt att få vara "on the sunny side of the street"!
Kram från Elisabeth.

Svar: Det känns strålande ☀️😀 Kramar!
Camilla Blomberg

Kommentera här: