Besked som behöver firas!

Det är en speciell känsla att kliva in hos ortopeden. Vi har gått igenom så mycket tillsammans. Varje gång pratar vi om det. Om atrosfibrosmonstret. Jag berätta för honom att jag får flaschbacks bara av att gå i korridorerna igen. Läkaren berätta i sin tur hur rädd han var för att jag aldrig skulle kunna gå igen. Vi pratar en stund om hur tufft det var för bara 3 år sedan. Men vi pratar också om att det lyckades bli bra ”trots urusla odds” och alla de äventyr jag kunnat göra på två fungerande ben (bläddra i bloggens kategori "kvalitetstid" så får ni se). 
 
Hur som helst. Jag berättade som det är med mitt vänstra knä idag. Det har blivit lite svullet i sidan och det låser sig ibland. Reumatologen tyckte jag skulle opereras igen. Men ortopeden tyckte det kändes lite overkill med en ny operation i det här skedet. Jag håller helt med ortopeden just nu! 
 
Men vad ska man göra då? Jo, läkaren - med risk att underdriva - högg en cocktailspruta med kortison i knät. Sjuksköterskan fick påminna mig om att andas igen där jag låg och stålsatte mig. Men det gick bra. Planen är att prova kortison ett par gången så här och se om det hjälper. Så nu är jag alltså tillbaka på kryckorna igen. Jag haltar som värsta T-Rex. Det gör ont. Men inom någon dag eller två borde jag bli bättre. Hjälper inte kortisonet kommer det bli en ny operation. 
 
Läkaren visade mig en bild av insidan på ett knä från en titthålsoperation. Han misstänker att jag har ett rött/rosa skelett (blodkärl som växer på skelettet som ett sätt att försöka reparera sig själv??) på vissa delar inuti knät som följd av mina svåra inflammationer jag haft. En till följdkomplikation kan man väl säga. Kärlen behöver i så fall tas bort för att det inte ska irritera knä mer. Problemet är att all kirurgi blir ett trauma för knä och risken finns att det blir värre att faktiskt försöka göra något… Men går man in EXAKT där problemet ligger kan de i alla fall minska risken för att orsaka värre problem.
 
Det känns jättebra att man provar kortisonsprutor före någon eventuell operation! Läkaren tyckte att jag, oavsett hur det blir i framtiden, skulle fira den här segern att det INTE blir operation nu. Jag håller med! Det här behöver firas!!!
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Hoppas du firade riktigt rejält! Ibland måste man unna sig det.
Kramar
Eva

Svar: Eftersom jag har fått en kortisoninjektion i knä så blev fira lika med film och chokladbollssmet. 😀🙈 Kramkram
Camilla Blomberg

Kommentera här: