Sjukvård hemma

(null)

Jag fick hembesök av en fysioterapeut idag. Eftersom det ser ut som det gör i världen idag med coronavirus så fick det bli så här. Sjukhusen vill helst inte ha några mottagningsbesök. Jag tar mig ändå inte så enkelt fram och tillbaka till sjukhuset. Jag använder fortfarande kryckor. Det blev ganska smidigt få rehabilitera hemma i alla fall. Visst, det finns inte samma möjligheter med redskap. Men det gäller vara kreativ och hitta alternativ. 


Fysioterapeuten tyckte det hade varit bra om knät kunde tömmas på vätska. Knä känns segt från början. Med svullnad hindras rörligheten ännu mer. Men jag behöver hålla ut några veckor innan ortopeden kanske försöker med en ny knäledspunktion (läkarna tycker dock det känns meningslöst när det svullnar upp igen inom 24 h). Jag hoppas bara att knät inte hunnit stelna ihop innan de provar ännu en gång att tömma det. Det har ändå gått snart 4 veckor sedan operation och jag kan fortfarande inte böja högra benet mer än som på bilden (och det är efter 60 min sjukgymnastik). Det är mindre svårt med sträckningen. Jag lyckas räta ut benet 0-gradigt ibland i passivt läge sittandes på golvet. Det gör det hoppfullt om att jag ska kunna få en bra rörelsesymetri när jag går så snart musklerna, som förtvinat av all inflammation, vaknar till liv igen. Det har dock börjat bildas mindre adherenser (ärrbildningar) i knät runt ingångshålen. Det gör det extra segt att pressa sig igenom och det "fastnar" ibland. Men det ska bara köras på. Det behöver mjukna till och får inte bli värre. 


Sammanfattningsvis gör jag allt jag kan med träningen. Jag gör små framsteg. Men det går långsamt. Det är en mödosam process tillbaka. Vi får som sagt hoppas på att inte knä stelnar ihop medan jag lär mig övningsgå. 
• Kategori: Kampen, Rehabilitering; • Taggar: arthrofibrosis, artrofibros, inflammation, knä, rehabilitering, reumatism, sjukgymnastik, smärta; • Kommentarer (3)

Kommentarer:

1 Mailys:

Vad stark du är som fortsätter att kriga trots dina sjukdomar. Önskar att jag hade samma styrka...

Ta hand om dig & jag hoppas att det blir bättre!

Svar: Det är tufft. Men det gäller att vara tuffare. Det finns ju inget annat alternativ. Inte ens när en inte vill mer. Var rädd om dig Mailys. Kram!
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Håll ut!
Kram
Eva

Svar: Håller i och håller ut och håller om!
Kramar
Camilla Blomberg

3 Elisabeth:

En Camilla ger sig inte! Det vet vi alla som följt dig att det är helt sant. Så är det bara. Bra jobbat tycker jag. Du ska se att slit lönar sig. Så fint att fysioterapeuten kom hem till dig. Jag skickar lite extra kämparglöd.
Kram från Elisabeth

Svar: Det behövde jag verkligen höra idag. Alla dina ord. Den extra kämparglöden. Att du tror på mig. Känner mig uppgiven emellanåt. Massa kramar! ❤️
Camilla Blomberg

Kommentera här: