Inget svar

Minns ni det här inlägget, den stora hjärtefrågan? Jag skrev om att läkarna har ställt diagnoserna ”sjuk sinusknuta” och ”AV-block II”.  Behandlingen blev pacemaker med en elektrod ner till sinusknutan i förmaket och den andra elektroden till AV-noden i kammaren. Men orsaken till att det felar är okänd. Det intressanta var ju att man funderade på om orsaken kunde handla om en fibrotisk process. Fibros är något jag haft i både knän och käkleder och opererats för många gånger.
 
Någon fundera på om hjärtat hör ihop med min reumatiska diagnos. Reumatologen svara att hjärtat inte borde drabbas med den typ av reumatism jag har.

Någon annan fundera på om hjärtat hör ihop med min diagnos Ehlers-Danlos syndrom. Genetikläkaren från Akademiska svara att det i dagsläget inte finns någon känd koppling.

En tredje fundera på om det visst finns en koppling till reumatismen. Jag kanske har en annan typ av reumatisk diagnos än vad man först trott?

Frågan kvarstår. Är hjärtat en del av något av det jag redan har, eller något ”helt nytt”?

Jag känner bara: jahapp? Jag vet inte vad jag ska göra med informationen. Det förändrar egentligen ingenting. Men det hade varit intressant att veta. Jag får nog vara beredd på att jag inte kommer få något svar.

• Kategori: KampenTaggar: AV-block, AVblockII, Akademiska, Ehlers-Danlos Syndrom, Genetik, Hjärtat, Ovisshet, Reumatism, pacemaker, reumatologen, sjuk sinusknuta; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Inget svar är också ett svar! Mycket intressanta frågor dock. Du är så ung så du hinner nog få ett svar så småningom. Tror jag i alla fall. Tills dess får du nöja dig med att du "motionerar" några människors hjärnor.
Kramar från Elisabeth

Svar: Vi får hoppas på det. Om inte annat, precis som du säger, får läkarna och forskarna en utmaning att bita i. Hjälper det inte mig så hjälper det någon annan. Och den vetskapen kan på att och vis hjälpa mig nu. ☺️ KRAM
Camilla Blomberg

2 Emelie:

Allt med hjärtat blir ju dubbelt så läskigt.. Stor kram på dig ❤️

Svar: Ja, det är ju ett vitalt organ. Men borde vara safe med pacemakern även om jag inte kan få några svar på orsak. Kram ❤️
Camilla Blomberg

Kommentera här: