Fortsättning följer...

Samma dag jag kom hem från sjukhuset i Bollnäs, alltså dagen efter min knäoperation, ringde min hjärtläkare mig. Läkaren ringer angående en registrering på hjärtmonitorn där min puls sjunkit under 30. Det hände för några veckor sedan.
 
I korta drag handlade samtalet om jag vill operera in en pacemaker eller inte.
 
Det kändes för sjukt för att vara sant! Jag tänkte inte främst på själva registreringen, utan på frågan om en till operation. Jag hade varit hemma knappt två timmar från min senaste sjukhusvistelse efter en operation liksom. Det enda jag tänkte var: hur vågar läkaren nämna en ny operation NU?!
 
Läkaren förklarade att ett friskt hjärta slår normalt ungefär 1 slag i sekunden (50-100 slag i minuten). Men för mig har jag haft en period där hjärtat slår med 2 sekunders mellanrum under fem hjärtslag. Det var då jag fick en puls på under 30. Man svimmar oftast inte, men man kan må väldigt dåligt. Det här ger en stark indikation på att det går för många sekunder mellan hjärtslagen när jag faktiskt har svimmat tidigare. En pacemaker kan då se till att hjärtat slår i en jämn takt hela tiden. 
 
Jag talade om för läkaren att jag vill avvakta med eventuell operation till att jag svimmar (och inte bara nästan) för att vara helt säker på vad som händer. Jag är glad att läkaren höll med mig. Det är ändå ett ingrepp. Blir det 3–6 sekunder mellan slagen är det ett helt annat läge.
 
Jag fortsätter alltså bevakas med den insatta hjärtmonitorn tills jag svimmar. 

 

Kommentarer:

1 Anonym:

Men åh, det tar ju aldrig slut. Kroppen och psyket kan väl bara klara av en begränsad mängd ingrepp och den har du för övrigt redan överskridit...... med råge.
Samtidigt har kanske fått en förklaring till dina svimningar.
Försök att tänk bort det ett tag, du är ju under uppsikt, och återhämta dig. Fast det är ju lätt för mig att säga.
Tänker på dig
Kramar
Eva

Svar: Det känns faktiskt bra få en möjlig förklaring. Det ger förståelse och något att förhålla sig till istället för bara massa gissningar. Men jag känner att jag har svårt ta till mig det. Jag vill ju exempelvis avvakta. Jag tror inte det bara handlar om ännu en operation. Kanske i hopp om att det ändå ska visa sig vara något annat? Men det låter ju som det bara är en tidsfråga innan det blir pacemaker-operation. Jag försökte nog bara "köpa" mig lite mer tid. Varma kramar <3 <3 <3
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Nej vad tråkigt! Hoppas det vänder för dig snart.
Massa styrkekramar till krigaren💫Kram ifrån Embla

Svar: Det kändes tungt höra det just då. Men det blir säkert för det bästa sen. Hoppas jag. Kramar i mängder till dig fantastiska Embla 💕
Camilla Blomberg

Kommentera här: