Del av verkligheten

(null)

Jag visste vad brevet innehöll samma stund jag hörde det falla till golvet. Jag ville inte öppna det. Ville inte veta. Inte än. Djupa andetag. Du har gjort det här förut och kan klara det igen. Jag tog upp brevet och vägde det i mina händer, det var som att ta en långvarig fiende i handen. Jag slet upp brevet så det gick sönder, men det var jag som var trasig. 

Jag lät alla papper och medföljande förpackningar med desinfektionslösning falla ut som strössel över golvet. Den välbekanta klumpen i magen flyttade in. Orden på papperen bekräfta det jag redan visste väntade mig. Jag ska re-operera pacemakern i hopp om att den ska sitta mer "fast". Problemet just nu är att pacemakern glider över/under nyckelbenet vid varje rörelse jag gör med armen ovanför huvudet. Jag tänkte inte på det först. Trodde det skulle vara så. Men det finns en risk att det så småningom blir ett kabelbrott på elektroderna som går ner till hjärtat och att pacemakern slutar fungera. När pacemakern fastnar under nyckelbenet, gör det ont. När pacemakern glider över nyckelbenet tillräckligt många gånger under en dag (ex. vid simning), ömmar det som ett invärtes skavsår vid nyckelbenet av allt skav. När pacemakern glider upp för högt åt sidan kan jag känna den klämma mot halsens sena och jag får bokstavligt talat en klump i halsen. Det är också obehagligt.  

Det finns inga garantier att operation kommer göra det bättre eftersom jag har mina grundsjukdomar som från början orsakade det här problemet. Men vi är överens om att det är värt att försöka! Först ska bara sista visdomstanden opereras ut, sen kan pacemakern om-opereras. 

(null)


• Kategori: Kampen, Operationer; • Taggar: AV-block, EDS, bindvävsdefekt, brev, ehlers-danlos syndrom, hjärtfel, operation, operationsbesked, pacemaker, reumatism, smärta; • Kommentarer (4)

Kommentarer:

1 Hanna Karlsson:

Men fy vad jobbigt. Hoppas på att operationen av pacemakern hjälper så den inte fortsätter flytta på sig.

Svar: Det får vi tro på, Hanna. Lite mer tråd runt pacen längre in på bröstkorgen kan göra det bättre. Vi får prova och se. Kram!
Camilla Blomberg

2 Mia:

Håller tummarna att det blir bättre!

Svar: Det blir det säkert. Tack! ☺️🙏
Camilla Blomberg

3 Linn:

Jag håller alla tummar å tår för dig. Det här fixar vi 🌻 kram! (det är säkerligen inte bara easy peasy. Det är ytterligare en operation❤️)

Svar: Precis, det är inte så ”bara”. Att läka är tufft. Tack Linn för att du håller tummar och tår. Kramar!
Camilla Blomberg

4 Andreas:

Okay so that happened. Då är det bara att ta det ett steg i taget och veta att det finns folk som backar dig. Du får tänka, "kanske, just kanske så slipper jag det där extra obehaget efteråt så jag slipper tänka på det också när det andra händer" Here for you. Ta hand om dig fina du.

Svar: Känns bra försöka. Jag vill, och ändå vill jag inte. En operation i taget. Ta hand om dig du med, Andreas.
Camilla Blomberg

Kommentera här: