Om-operation av pacemakern

Det är svårt svara att operation gått bara ”bra”. Som om det är så enkelt. Det har gått bra som i att operation lyckades, det är hoppfullt att det kommer kännas bättre nu när pacemakern är flyttad att sitta mer ”fast”.
 
Men. 
 
Men jag hade svårt att vakna upp efter operation och andades för svagt till följd av medicinerna jag fått under ingreppet. Jag blev kall. Nissarna förde ner en svalgtub (en slags slang till halsen som frigör luftvägarna) och jag fick syrgas. Framstupa sidoläge. En spruta med naloxon (ett motgift) och dropp för att försöka spä ut medicinerna som fått mig sova djupt. 
 
Jag vaknade upp av att jag salivkräktes (svalgtub framkallar kväljningar när en blir vid medvetande om slangen till halsen). Några flämtande första djupa andetag. Jag frös av det kylskåpskalla droppet. Fick tre täcken ovanpå och sov lite till. Jag blev kvar lite längre på sjukhuset. Sällskap fanns med mig hela tiden. Och Gosegrisen var bredvid. 
 
Sen kändes det okej. Öm runt det nya segerbeviset nu. Men alvedon är tillräckligt. Det förväntas göra mer ont på grund av muskeln de skar i och placerade pacemakern nära mot bröstbenet (någon nerv som ligger där). Jag ska ta antibiotika några dagar i förebyggande syfte mot infektion.
 
Utöver det, så har det gått bra.
 
 
• Kategori: Kampen, Operationer; • Taggar: AV-block, Gävle Sjukhus, Smärta, andas, gosegrisen, hjärta, operation, pacemaker, segerbevis, sjuk sinusknuta, sova, syre, trötthet, ärr; • Kommentarer (5)

Kommentarer:

1 Annika:

Så skönt att något fanns hos dig. Även gose grisen. Styrkekramar från Annika Eriksson i Boden.

Svar: Det betydde mycket att jag hade båda. Tryggt. 🤗 Jättekram!
Camilla Blomberg

2 Andreas:

Tack och lov. Fint höra att du håller modet uppe. Nu får vi hoppas att detta gett det önskade resultatet så inte dom behöver bråka i det mer. Har haft dig i tankarna. Krya 💐

Svar: Det känns lovande. Men för öm att testa fullt ut om det fungerat. Tack!
Camilla Blomberg

3 Linn:

Jag är glad att den gick mest bra även om det du beskrev inte lät särskilt kul alls?
Nu är det återhämtning på schemat. Andas annat än sjukhusluft. Kram!

Svar: Fördelen med att vara så djupt trött/medvetslös är att en inte känner av vad som händer, förrän precis en vaknar. Men lite obehagligt. Idag har jag gått ett långsamt varv runt kvarteret för friskluften. Abstinens. Kramar!
Camilla Blomberg

4 Elisabeth:

En guldmedalj till dig och en till Gosegrisen delar jag ut. Så underbart glad jag blev att läsa att du hade någon där hos dig, utöver grisen då som alltid ställer upp. Det andas optimism i dina inlägg nu. Din armé gäder sig!!
Krya-på-dig-kram från Elisabeth

Svar: Tar ödmjukt emot guldet. Tack! 🤗 Jag är också glad och tacksam över det. Det gör verklig skillnad. Varm kram!
Camilla Blomberg

5 Anonym:

Vad skönt att höra att du har den operationen bakom dig, om än med komplikationer. Och jag blir så glad att du slapp vara ensam. Ta igen dig nu o njut av den sista delen av sommaren
Kramar
Eva

Svar: Yes, ännu en avklarad. Jag läker fortfarande så det är inte ”över”. Men tror den tuffaste perioden med läkning är över. Det är något att hurra för! Det känns bra samla goda erfarenheter med trygghet i situationer jag är som sårbarast. KRAM
Camilla Blomberg

Kommentera här: