Värme- och kylförband till käkleder

Efter alla smärtgenombrott i käkleden har jag varje gång experimenterat med pannband och luva för att hålla värme- och kylkompresserna på plats. Det har fungerat sådär.
 
När jag fick kortisoninjektionen i käkleden passade jag på att fråga läkaren om det fanns bättre alternativ än att hålla i kompresserna för hand. Jag hade redan kikat på apoteken. Jag tänkte att det borde finnas något värme- och kylförband ute på marknaden för smärtsamma käkleder. Det finns ju så mycket till så mycket annat liksom! 
 
Men nej, det finns inget för just det ändamålet. Inte i Sverige. 
 
Så jag började klura. Jag tittade på kylband mot migrän och band som används vid ansiktslyftningar för att se olika konstruktioner...  Sen tog jag fram symaskinen och sydde ett förband för käkleder. Mitt värme- och kylförband till käklederna har fickor på sidorna för att enkelt kunna byta värme- och kylkompresser. Kardborrbandet är till för att kunna spänna fast bandet ordentligt runt huvudet.
 
Det finns utvecklingspotential. Men jag tog bara det jag hade hemma i pyssellådan. Jag kan komma på en rad förbättringsförslag om jag kunnat flanera runt i olika pysselbutiker. Annat tyg, lite färg, mer urklippt för halsen m.m. Men det viktiga är att det fungerar bra

Jag hoppas dock aldrig mer behöva använda det. 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Så skönt att det fungerar bra. Kram från Annika Eriksson i Boden.❤❤❤

Svar: Det underlättar verkligen. 😌👍 Kram❤️
Camilla Blomberg

Kommentera här: