Insatsen är stor

I helgen åkte jag skidor i Kungsberg! Och det gick bra! Visst, mjölksyran i benen var tuff. Jag ramlade en gång eftersom benen inte kunde bära mig längre. Jag orkade inte stå upp och än mindre försöka bromsa. Men jag gjorde mig inte illa. Det var bara roligt att få ge järnet och maxa! 
 
Jag har haft träningsvärk från topp till tå ett par dagar. Till och med bära tung hjälm fick musklerna i nacke och hals att arbeta. Men det är som sagt positiv smärta. Det känns förstås i knäna om jag går ner för en trappa och det är mindre bra. Men ingen katastrof. Jag var sjukligt trött dagen efter och det var svårare att hantera. Jag kände mig febrig (men det är bara symtom av ansträngning). Nu vågar jag säga att det gått bra.
 
Det var två år sedan jag sist åkte utför. Det blev också det sista jag klarade av innan alla besök på akuten med vätskefyllt knä som återkom inom 24h, om ni minns det. Jag gick på kryckor då (igen). Jag åkte ändå iväg hoppfull på ett skidläger... Jag lämnade aldrig fjällstugan förutom en kort tur på skoter (vilket var en utmaning att ens få plats med ett svullet knä i täckbyxorna och att böja benet för att sitta rätt). Det blev aldrig att jag delade med mig av den resan på bloggen eftersom när jag kom hem, opererades jag akut efter ytterligare besök på akuten och allt som följde efteråt. Men nu vet ni. Med det sagt var det alltså pirrigt att ge sig ut och upp att försöka igen. Insatsen är stor vid sådana här äventyr. Men den här gången vann jag! 
 

Kommentarer:

1 Linn:

Wow, ditt mod och din kämparglöd.Det insperersar

Svar: Vad roligt att höra, Linn! Tack 🤗
Camilla Blomberg

2 Hanna Karlsson:

Härligt att det gick bra att åka skidor. När jag ser dina bilder tänker jag alltid på hur lite vi vet om en annan människas kamp och sjukdomar. Hur viktigt det är att tänka på hur lite vi vet om någon annan. Vill inget särskilt egentligen med dessa rader, var bara en tanke som dök upp.

Svar: Vad fint att du ville dela din reflektion, Hanna. Tack! Den är så viktig och sann! Det är så mycket som inte syns utanpå. Men bara för att det inte syns, betyder det inte att det inte finns. Kram
Camilla Blomberg

Kommentera här: