Hjärtats dag

Det känns passande att skriva denna lägesrapport på alla hjärtans dag. 
 
Under ett års tid har jag långsamt blivit strypt inifrån av en fibrotisk massa i bröstkorgen. Läkare har sökt svar internationellt och prövat experimentell medicinering. Till slut blev det tillräckligt illa för att operera och chansa. 
 
Fyra kirurger bildade ett team och genomförde ett hybridingrepp i hjärta/kärl, steg för steg, i totalt 10 timmar. Kirurgerna förklarade efteråt att kroppen varit utsatt för medicinskt trauma. Först låg jag på thoraxintensiven, senare på hjärtintensiven och sedan vidare med ambulanstransport till sjukhuset på hemmaplan för fortsatt vård. De senaste 10 dagarna har jag inte känt mig kaxigare än en liten ärta. Medicinskt mysdjur har alltid varit nära. 
 
Det är fritt flöde i stora hålvenen igen. Jag blir inte strypt runt halsen, tills vi vet något annat. 🙏 Dock finns massa kvar i andra kärl och som växt, men det är inte hög prio. De experimentella medicinerna hoppas de ska kunna bromsa tillväxt av ny massa. Under ingrepp inne i hjärtat, fick jag dock vänster lungkollaps. Uppföljande röntgen visar pågående pyspunka och vätskeansamling. Läkning innebär smärta i varje andetag. Det finns inga garantier för att ny massa inte ska bildas.
 
Men. Jag är helt j*vla oövervinnerlig.
 
• Kategori: Kampen, Operationer; • Taggar: Hjärtat, hybridingrepp, hybridkirurgi, lungkollaps, pacemaker, pacemakerextraktion, pacemakerimplantation, perkutantransluminalangioplastik, pneumothorax, stent, thorax, vena cava superior syndrom; • Kommentarer (7)

Kommentarer:

1 Anonym:

Jag är riktigt glad över att det flyter på! Glad Ditt Hjärtas Dag!

Svar: Nu verkar blodet flyta på. Kram!
Camilla Blomberg

2 Mikaela :

Vilken fin blogg du. Vilken design mall har?

Svar: Vad kul att höra. Tack! Jag har haft samma i typ 10 år. Jag tror att själva grundmallen heter Panoramic men med vissa justeringar.
Camilla Blomberg

3 Hannas krypin:

Så skönt att läsa att operationen gått bra. Önskar dig all lycka.

Svar: Jag vet inte om det gått så bra-bra. Men någotsånär. Tack och kram! 🤗
Camilla Blomberg

4 D:

Så glad att det gått (förhållandevis) bra! Jag hittade din blogg av en slump i julas när jag sökte efter information om knäoperationer efter att ha brutit knäleden, och jag var mycket lättad att se den här uppdateringen. Du är grym!

Svar: Det gör mig glad att det jag skrivit och delat kunnat vara till hjälp och stöd för dig i det du gått/går igenom. Tack för att du ville skriva och lämna avtryck. 🤗
Camilla Blomberg

5 Tisa:

Åh, vilken kämpe du är! Jag hoppas att dom tar väl hand om dig där på avdelningen.
Stora kramar i massor ❤️❤️❤️

Svar: Det fanns ett par särskilt fina vitklädda nissar som tog hand mig. Kramar i mängder! <3
Camilla Blomberg

6 Linda (fbf):

Alltså, är så rackarns imponerad vilken kämpe du är! Jag hoppas innerligt att det blir slut med påväxt av onödig massa i kärlen och att du snart känner dig bättre vännen.

Svar: Hejsan Linda! <3 Vi får verkligen hoppas på det. Det vi vet just nu är att det är "rensat" i hålvenen och jag har två mediciner till försvar. Det är en bra början. Kram!
Camilla Blomberg

7 Mikaela :

Hur fick du din header så stor?

Svar: Det här var så himla länge sedan jag höll på med, men jag tror att du kan skriva in ett högre nummer på headern i formatläget så får du de mått du önskar.
Camilla Blomberg

Kommentera här: