En dag med spänning

Jag har varit spänd hela dagen. Jag vaknade till och med spänd i hela kroppen. Om någon hade slagit an på mig hade jag bergis tagit ton!

Jag har suttit hela dagen och väntat spänt på resultatet på första kursens tenta. Jag har väntat minst lika spänt på besked från ortopeden angående mitt knä också. Nu har jag svaren. 

Vid 14 fick jag veta av ortopeden att senaste kortisonsprutan uppenbart inte fungerat. Nu är tanken att jag ska göra en magnetröntgen över knät innan en eventuell titthålsoperation. Jag hoppas fortfarande på att det ska finnas en annan utväg. Men så som mitt knä varit den här veckan tvivlar jag på en annan lösning än operation. Om jag kommer undan med "bara en titthålsoperation", så skulle det egentligen vara fantastiskt.

Det är svårt att inte bli rädd. Det har gått så snabbt. På mindre än en månad (från den otäcka låsningen) så har jag börjat halta igen. Jag kan inte räta ut benet helt. Det tar stopp. Det gör ont. Det låser sig ofta. Jag är rädd för att det ska börja om med sammanväxningarna. Artrosfibrosen. Operationerna. Frustationen och vanmakten. Oddsen att lära mig gå. Men jag får försöka ta en dag i taget och se hur det här utvecklar sig.

Klockan 19 kom äntligen betyget på tentan. Jag blev godkänd med bravur! Med flaggan nästan i topp. Jag kämpade hårt med uppgiften och det känns bra att det gav utdelning. Nu hoppas jag kunna slappna av lite i kroppen. 

Nu ska jag hugga Simponi-sprutan i låret och relaxa lite framför "brasan". Jag har mina fina sockor som en i min lilla armé stickat åt mig för några år sedan. Sockorna värmer inte bara fossingarna ska du veta, utan hela mig. 💕

 
• Kategori: Kampen, Studier; • Taggar: Knä, artrosfibros, kortisonspruta, operation, sammanväxningar, simponi, socionomstudent, studera med funktionsnedsättning; • Kommentarer (1)

En dag på högskolan

I samarbete med GastonLuga har jag fått välja ut en ryggsäck att ha till högskolan. Min nya väska fungerar helt perfekt att få plats med både dator, böcker och godsaker. Dessutom skonsamt för ryggen! 
 
Igår var jag på högskolan för ett obligatoriskt seminarium under förmiddagen. Den studiegrupp jag tillhör hade redovisning inför en annan studiegrupp. Det kändes helt okej. Under lunchen laddade vi om för nästa moment: PPU (personlig och professionell utveckling). Det momentet kändes lite lättare. Vi fick sitta och skriva ner några reflektioner och insikter för att kunna diskutera med varandra. Inte lika svårt, om än det är en hel del att fundera över.
 
Idag landade det till min stora glädje ett brev på hallmattan adresserat från högskolan. Jag har blivit beviljad att validera/tillgodoräkna ännu en kurs på Socionomprogrammet eftersom jag läst en likvärdig kurs från min tidigare utbildning (Utredningskriminologi). Det känns jättebra! Nu närmast är jag exempelvis ledig från studier över jul och nyår. Jag trivs förstås bra i skolan. Men under den här "luckan" kan jag ju alltid läsa in mig på nästa kurs som kommer. 
 
Min svarta favorit på bilden och andra ryggsäckar hittar ni på hemsidan https://gastonluga.com/. Självklart har jag en kod åt er (gäller utan slutdatum). CAMILLAB15 ger 15% i rabatt. En gratis tygväska följer också med.
 
 

Vid öppna spisen

Jag hatar när en förkylning ”sätter sig i lederna”. Jag är egentligen inte speciellt sjuk av förkylningen, men desto mer plågad av smärtan i lederna som en följd av förkylningen. Vem som helst kan få ont i kroppen av en jobbig förkylning. Men för mig, som redan har ont, blir en vanlig förkylning inte nådig. Värst är käklederna. Men höfterna, nacken och knäna kom inte heller undan. Jag får hoppas den värsta smärtan försvinner när förkylningen lämnar kroppen. Tyvärr brukar en förkylning snarare trigga igång sjukdomen. 
 
Jag försöker ändå att göra det bästa av situationen. Genom exempelvis att krypa ner under en filt i soffan och skriva här medan fejkbrasan i rummet genast höjer mysfaktorn. Förra helgen pysslade jag ihop en öppen spis av flyttkartonger. Jag spacklade den vit för en ”stenig” struktur och en mer verklig känsla. Sen satte jag in ett gäng led-blockljus. Det var tidskrävande och ansträngande pyssel. Men ett jätteroligt DIY-projekt till vintern. Till jul får jag kanske pynta kamin lite också. 
 

Brukar ni pyssla något i juletider?