Såg, skruvmejsel och sked

Precis så här! Med såg, skruvmejsel och sked. Nästan i alla fall. Jag har bakat ett kranium i lera med tillhörande delar för att visa på hur den tänkta käkledsoperationen med protes/implantat ska gå till, steg för steg: 
 
 

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Jag förstår att det finns många anledningar till att du gör inlägg som detta. Men jag måste säga att jag ÄLSKAR verkligen pedagogen Camilla! Jag önskar du kunde se mig med nästippen nästan inne i skärmen och det låter "aha" "nä men" och "jaha" vartefter jag läser. Nu får vi bara hoppas att du kan redigera sista meningen till..."Efteråt kan jag gapa upp större och smärtan har försvunnit".
Kramar i massor från Elisabeth

Svar: Jag försöker nog mest av allt greppa det som ska hända. Åh men TACK vad roligt att läsa att det blev begripligt för dig och säkert andra också. Det är ett komplext ingrepp, men i enkelhet ”bara” så här.
Helt rätt. Bra du omformulera meningen här i kommentaren. Jag var lite för försiktig som skrev ”borde” istället för ”kan” på sista meningen. Det finns förstås inga garantier att det kommer lyckas. Men vi måste välja att tro på det. Massa kramar! ❤️
Camilla Blomberg

2 Linn:

Glad påsk! Trots att det är helt fel sak att fokusera på blir jag så imponerad av din kreativitet. Att du gör det här, det blev också väldigt enkelt att förstå. Bildande, kul. Vet du? Jag håller alla tummar å tår för att det ska gå bättre än bra. 💖

Svar: Jag tänker att vi kan få fokusera på både och. Behöver inte vara antingen eller. 😊 Glad påsk Linn! 🐣 Och tack för komplimangen om min kreativitet. Kände mig lätt morbid i början som ville baka ett kranium att såga i... det låter... brutalt. Men känns mer begripligt nu. Kramar om!
Camilla Blomberg

3 Andreas:

En bekant till mig ifrån Syd-Afrika fick sin käke krossad i en olycka. Dom gjorde en liknande operation på hen och det blev jätte bra. Hen log som en kämpe efteråt och sa att hen hade augmenterad bett förmåga. Jag hoppas det blir samma för dig. Glad Påsk.

Svar: Det låter hoppfullt! Vad fint att höra att det slutade väl för personen. 😊
Camilla Blomberg

4 Anonym:

Vad bra beskrivning om hur operationen kommer att gå till. Håller tummarna att allt kommer att gå bra. Kramar från Annika Eriksson i Boden.

Svar: Vad bra att det gick att följa med och förstå. Jag tycker det är lättare att grepp om jag får jobba med händerna på något sätt. 🤚 Kram till dig!
Camilla Blomberg

5 Hanna Karlsson:

Men så spännande att läsa. Häftigt ändå vad man kan göra. Jag hoppas på att operationen lyckas och du slipper smärtan.

Svar: Det är verkligen skräckblandad ”förtjusning” på samma gång. Det är fascinerande att se och förstå. Intressant lära sig. Men det blir också läskigt när det ska gälla på en själv. Men absolut häftigt. Och hemskt. Gaah. 🙈 Kram
Camilla Blomberg

6 Anonym:

Men oj, vilken grej. Det blir ytterligare operationer att lägga till i den långa raden. Men som jag förstår det, kan denna göra verklig skillnad. Jag kommer att hålla tummar och tår för att läkarna ska lyckas.
Många kramar
Eva

Svar: Det känns bra och fint att veta om att du kommer hålla allt du kan för att det ska bli riktigt bra och göra skillnad för min livskvalité. KRAM
Camilla Blomberg

Kommentera här: